26 Μαΐου 2014

Τα κλειδιά για μια ευτυχισμένη σχέση
Μια καλή σχέση δεν είναι δώρο – είναι επίτευγμα. Χρειάζεται προσπάθεια και από τους δύο, χιούμορ και αποδοχή. Η ευτυχία σε ένα ζευγάρι δεν είναι κάτι που έρχεται τυχαία. Πρόκειται για ένα πολύτιμο αγαθό που αποκτιέται με κατανόηση για τις ανάγκες του άλλου και με συνεχή προσπάθεια.
Υπάρχουν κάποια μυστικά που μπορούν να βοηθήσουν στην διατήρηση της φλόγας μεταξύ του ζευγαριού, μερικά από αυτά θα αναφερθούν παρακάτω.
v     Η επικοινωνία είναι καθοριστικής σημασίας και όλοι γνωρίζουμε ότι είναι το κλειδί για την ευτυχία. Η συζήτηση λύνει όλα τα ζητήματα. Άρα τίποτα δεν υποθάλπει την ευτυχία του ζευγαριού. Ο άλλος δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό μας. Για να πάει

v     Τα ευτυχισμένα ζευγάρια μπορούν να περπατούν ο ένας δίπλα στον άλλον με άνεση. Όλοι θέλουν να έχουν ένα συνοδοιπόρο. Είτε χέρι – χέρι ή έστω ο ένας δίπλα στον άλλον, γιατί νιώθουν ότι είναι σημαντικό να βλέπουν τα ίδια πράγματα ή να συζητούν καθώς περπατούν.

v     Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν ένα μυστικό εμπιστεύονται και δεν κρατούν κακία και προχωρούν χωρίς να συζητούν ξανά και ξανά…. επικεντρώνονται στα θετικά του έτερου τους. Όχι πως αν ψάξουν δεν θα βρουν αρνητικά αλλά επιλέγουν να επικεντρωθούν στα θετικά που τους προσφέρει το έτερο και όχι στο τι θα ήθελαν να τους προσφέρει.

v     Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δίνουν και παίρνουν αγκαλιές κατά την διάρκεια της σχέσης. Γενικότερα οι αγκαλιές είναι MUST. Τα χάδια γενικότερα αποτελούν κώδικα επικοινωνίας, αγάπης και φροντίδας.


v     Στα ευτυχισμένα ζευγάρια ο ένας σύντροφος δεν <<<πνίγει>> τον άλλον, του αφήνει χώρο και χρόνο, τον σέβεται και του δείχνει συχνά και με κάθε τρόπο την αγάπη του. Για πολλά ζευγάρια το να έχουν ξεχωριστές ασχολίες νιώθουν ότι προσφέρουν στην σχέση τους ένα φρέσκο αέρα ανανέωσης. Οι άνθρωποι έχουν την προσδοκία ότι ο σύντροφος τους θα είναι ακριβώς όπως αυτοί: θα έχουν τον ίδιο τρόπο αντίληψης, τις ίδιες αρχές και τις ίδιες συμπεριφορές.  Ένα καταλάβουμε αυτή την διαφορετικότητα ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και οι πράξεις μας δεν είναι πανομοιότυπες τότε θα μπορούμε να έχουμε μια όμορφη σχέση. Γιατί στο βάθος όλοι έχουμε την ανάγκη από μια υγιή σχέση και την ασφάλεια που αυτή παρέχει.

v     Ο άφθονος ποιοτικός χρόνος, μια γερή φιλία ανάμεσα στο ζευγάρι και η ικανότητα να περνάνε καλά όταν βρίσκονται μαζί είναι εξίσου σημαντικά.


v     Η καθημερινότητα πολλές φορές φθείρει μια σχέση. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια μάχονται εναντίον στην μονοτονία της καθημερινότητας προσπαθώντας να κάνουν διάφορα πράγματα μαζί. Όπως να πηγαίνουν μια εκδρομή, να προσφέρουν ένα αναπάντεχο δώρο, ή να κάνουν κάποια ευχάριστη έκπληξη. Γενικότερα μια σχέση θέλει φαντασία και διάθεση.

v     Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος είναι να συσσωρεύει μέσα του αρνητικά συναισθήματα και καταστάσεις και να μην τα εκφράζει προς τα έξω. Όταν συμβαίνει αυτό, τότε η έκρηξη θα είναι αναπόφευκτη.


v     Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν το δικό τους χρόνο κάθε μέρα. Μπορεί ο χρόνος να είναι περιορισμένος και οι δουλειές πολλές, ΤΙ πιο όμορφο όμως να αφιερώσουν λίγο χρόνο κάθε μέρα στον καλό τους?

v     Τα πιο σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας ευτυχισμένης σχέση είναι η αποδοχή των ελαττωμάτων του έτερου, ο αλληλοσεβασμός, η αλληλοϋποστήριξη, η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια, η ευγένεια και φυσικά το να λέει κάποιος σ’αγαπώ αλλά και συγγνώμη όταν κάνει λάθος.


v     Όσο γλυκανάλατο και αν ακούγεται αυτό μια ευτυχισμένη σχέση που χτίζεται πάνω σε γερά θεμέλια όπως ρομαντισμός, τρυφερά λόγια και μικρές εκπλήξεις μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα μεγαλύτερα προβλήματα της καθημερινότητας. Λειτουργώντας έτσι δημιουργούμε ένα προστατευτικό ιστό, ο οποίος θα γίνεται εμφανείς κάθε φορά που η σχέση περάνει κάποια κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: