24 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΦΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΧΕΣΗ;


Σίγουρα για να μπορέσει το άλλο φύλο να τραβήξει την προσοχή μας πρέπει να έχει κάποια αντικειμενικά χαρακτηριστικά που θα δημιουργήσουν στο άτομο διάθεση και κίνητρο για σχέση. Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψιν την διαφορετικότητα των φύλων και πως άλλα πράγματα θέλουν οι άντρες από τις γυναίκες και το αντίστροφο. Αρχικά θα αναλύσουμε τις διαφορές των φύλων για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε γιατί αυτά που ζητάνε οι άντρες είναι διαφορετικά από αυτά που ζητάνε οι γυναίκες;

 ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ;

1)Τα δύο φύλα είναι διαφορετικά αλλά συμπληρωματικά. Οι διαφορές τους είναι βιολογικές καθώς το κάθε φύλο άγεται και φέρεται σύμφωνα με την κύρια ορμόνη. Η κύρια αντρική ορμόνη είναι η τεστοστερόνη ενώ η γυναικεία τα οιστρογόνα. Στόχος και των δύο φύλων είναι η αναπαραγωγή.
2) Διαφορετικό είναι και το κοινωνικό πλαίσιο που μεγαλώνει ένας άντρας σε σχέση με μια γυναίκα. Έτσι ο άντρας από μικρός ενθαρρύνεται να παίρνει πρωτοβουλίες εκτός σπιτιού για να γίνει δυναμικός διεκδικητικός και μαχητικός μια και ο βασικός του ρόλος είναι η οικονομικοκοινωνική εξασφάλιση ενώ η γυναίκα ενθαρρύνεται να μάθει πρακτικά ζητήματα του σπιτιού και να ενισχύσει εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για τη μητρότητα όπως ευαισθησία, τρυφερότητα, δοτικότητα. Αυτό γιατί ο κύριος ρόλος του άντρα είναι να εξασφαλίσει το κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο του παιδιού ενώ της γυναίκας το ψυχολογικό συναισθηματικό του πλαίσιο. Αυτό δεν σημαίνει πως και τα δύο φύλα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν και στους άλλους τομείς εξίσου ικανοποιητικά.
 Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΦΕΡΕ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΙΛΩΝ;
Πάρα πολλά. Αυτό γιατί ναι μεν η χρόνια γυναικεία καταπίεση έκανε τις γυναίκες ανεξέλεγχτες αλλά και τους άντρες καχύποπτους αναφορικά με το νέο ρόλο της γυναίκας που είναι πολυδιάστατος. Και η συμπεριφορά των γυναικών είναι δικαιολογημένη γιατί πλέον είναι ανεξάρτητες και αυτό σημαίνει ότι είναι και αυτόνομες και ανέχονται λιγότερα σε σχέση με το παρελθόν.

 Επίσης έχουν γίνει αντιδραστικές για όλα αυτά που είχαν υποστεί προηγούμενες γενιές από μερίδα αντρών που θεωρούσε τις γυναίκες υποδεέστερες με αποτέλεσμα την ταπείνωση, τον εξευτελισμό, την απιστία και τη βία. Αυτό τις κάνει κάπου να χάνουν τον έλεγχο και πολλές φορές και την θηλυκότητα τους. Από την άλλη και η συμπεριφορά των αντρών η ανασφάλεια, η καχυποψία είναι δικαιολογημένη καθώς αισθάνονται ότι θα τους αφαιρεθούν τα κεκτημένα και κάποιες φορές  ότι όσα προσφέρουν δεν είναι τόσο απαραίτητα αφού οι γυναίκες μπορούν και χωρίς αυτούς. Βλέποντας τις γυναίκες να διεισδύουν σε χώρους  ανδροκρατούμενους αισθάνονται ευχουχισμένοι επειδή κάτι τέτοιο δεν το είχαν συνηθίσει.
ΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΧΕΣΗ;
1)    Δυναμισμό και  αυτοπεποίθηση  έτσι ώστε οι γυναίκες να αισθανθούν ασφάλεια τόσο για τις ίδιες όσο και για τα παιδιά τους. Ένας δυναμικός άντρας δυνατός και τολμηρός που ξέρει να διεκδικεί δίνει την αίσθηση στην γυναίκα πως ότι και να της συμβεί αυτός θα είναι εκεί να την προσέχει και να προστατεύει αυτήν και τα παιδιά της.
2)    Το κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή μιας γυναίκας για σχέση και αυτό γιατί θέλει να ξέρει πως  για κάποιο διάστημα που αυτή δεν θα δουλεύει λόγω υποχρεώσεων και ευθυνών για τα παιδιά ο άντρας θα μπορεί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα. Αντίθετα ένας άντρας ο οποίος δεν έχει σταθερή δουλειά δεν είναι επιθυμητός από τις γυναίκες και δημιουργεί οικονομική ανασφάλεια. Ίσως να δημιουργεί και αίσθηση ανευθυνότητας  σε σχέση με άλλους που παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους από πολύ μικρή ηλικία.
3)    Η γενναιοδωρία και η δοτικότητα είναι στοιχεία που γοητεύουν τις γυναίκες και τις κάνει να αισθάνονται συναισθηματική ασφάλεια. Επίσης ένας άντρας ανοιχτοχέρης κολακεύει την γυναικεία φιλαρέσκεια και τονώνει την γυναικεία ματαιοδοξία. Και επειδή και η φύση της γυναίκας είναι έτσι αλλά και ο άντρας έλκεται από την γυναικεία εμφάνιση οι άντρες που κάνουν τα χατίρια και δώρα τραβούν σαν μαγνήτης τις γυναίκες. Αντίθετα ο τσιγκούνης αποφεύγεται από τις περισσότερες γυναίκες γιατί όταν κάποιος είναι τσιγκούνης στα οικονομικά είναι και στα συναισθήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: