2 Δεκεμβρίου 2014

ΑΥΞΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ‏

Φαίνεται πως η ύφεση ευνοεί και την κρίση στις διαπροσωπικές σχέσεις, καθώς οι εγγραφές μελών σε γραφεία συνοικεσίων έχουν αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ.

Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Χέρτφορντσαϊρ στη Βρετανία έδειξε πως το να «προσποιείσαι» τον ερωτευμένο (η ψυχολογία ρόλου, δηλαδή, που αναπτύσσεται κατά τη γνωριμία με συνοικέσιο) μπορεί να οδηγήσει στη γέννηση συναισθημάτων. Έτσι, ίσως να εξηγείται η επιτυχία που παρουσιάζουν οι γάμοι με συνοικέσιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Κατερίνα Λούη, ιδιοκτήτρια μεγάλου γραφείου συνοικεσίου, τη χρονιά 2012-2013 καταμετρήθηκαν 22.000 εγγραφές μελών. «Το 2012 είχαμε 820 γάμους από συνοικέσιο, το γραφείο μας έσπασε το ρεκόρ Γκίνες, όπως προηγουμένως το είχε σπάσει το 2004 με 507 γάμους» τονίζει. Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρήθηκε αύξηση κατά 40% στις εγγραφές, ενώ μεγάλωσε και η ζήτηση για γνωριμία με Έλληνες του εξωτερικού. «Η οικονομική κρίση διατάραξε και τις διαπροσωπικές σχέσεις, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κρίση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους ανθρώπους. Έτσι, ίσως εξηγείται και η αύξηση των εγγραφών τα τελευταία χρόνια, πέραν του οικονομικού λόγου» προσθέτει.

Ο έλεγχος είναι το ισχυρότερο «χαρτί» των γραφείων συνοικεσίων, τη στιγμή που στο Διαδίκτυο δεν υπάρχει δυνατότητα εξακρίβωσης της ταυτότητας του ατόμου με το οποίο συνομιλεί κάποιος. Δελτίο ταυτότητας, αποδεικτικό ποινικού μητρώου και χαρτί διαζυγίου αναλόγως είναι τα δικαιολογητικά έγγραφα που ζητούνται από τα σοβαρά γραφεία συνοικεσίων.

Από την άλλη, το μηδενικό κόστος είναι το δυνατό «όπλο» των ιστοσελίδων γνωριμιών. Η τιμή εγγραφής στο εν λόγω γραφείο καθορίζεται στα 700 ευρώ. Υπογράφεται συμβόλαιο απεριόριστου χρόνου, στο οποίο αναγράφονται αναλυτικά το είδος των υπηρεσιών, το κόστος και ο τρόπος πληρωμής, ενώ ο αριθμός των ατόμων που μπορεί να δει κάποιος είναι επίσης απεριόριστος.

Συνήθως, οι νεότεροι χρειάζονται πέντε με επτά συναντήσεις για να κάνουν μια σοβαρή γνωριμία, ενώ οι μεγαλύτεροι, που ξέρουν περισσότερο τι θέλουν, βρίσκουν το ταίρι τους από το πρώτο ή δεύτερο ραντεβού. Οι πελάτες έχουν τη συμβουλευτική υποστήριξη του γραφείου καθ’ όλη τη διάρκεια των γνωριμιών, ενώ διοργανώνονται πάρτι, εκδρομές και speed dating (αμερικανική μέθοδος γνωριμίας, που δίνει τη δυνατότητα σε εργένηδες να συναντήσουν έναν μεγάλο αριθμό ατόμων στο πλαίσιο εναλλασσόμενων ταχύτατων ραντεβού διάρκειας 10 λεπτών). 

Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: