8 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΑΦYΓΙΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕIΑ ΣΥΝΟΙΚΕΣIΩΝ!


Νέοι αναζητούν το σύντροφό τους για γάμο και οικογένεια



Της Αννας Κωνσταντουλάκη

Σε περίοδο κρίσης, “χρυσές δουλειές” κάνουν τα γραφεία συνοικεσίων σε όλη την Ελλάδα - σήμερα λειτουργούν 532 στη χώρα - ενώ τα τελευταία χρόνια καταγράφεται αύξηση έως 20% στην ζήτηση αυτών των υπηρεσιών και μάλιστα από άνδρες και γυναίκες νέων ηλικιών με πτυχία και ικανοποιητικό εισόδημα. 

Οπως λένε στην “Π” ιδιοκτήτες των πιο γνωστών γραφείων της Αθήνας, μεγάλα ποσοστά των πελατών τους είναι από την Κρήτη. 

Ο Γιώργος Πάππας, πρόεδρος του Σωματείου τους, η οικογένεια τού οποίου διατηρεί ένα τέτοιο γραφείο από το 1939 στην περιοχή του Κολωνακίου, είπε στην “Π”: “Εχουμε διαπιστώσει ότι σε περιόδους κρίσης πάσης φύσεως, οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να εστιάσουν στις διαπροσωπικές σχέσεις. Οι συνθήκες της ζωής τούς κάνουν να αναζητούν σοβαρές ουσιαστικές σχέσεις με σκοπό να δημιουργήσουν οικογένεια. Στις μέρες μας η λέξη συνοικέσιο δεν είναι πια μεγάλο ταμπού. 

Ετσι, πολλοί κάνουν το βήμα”. 

Οπως λέει ο ίδιος, η ζήτηση υπηρεσιών έχει αυξηθεί περίπου έως 20% ενώ σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν 532 γραφεία συνοικεσίων. 

Οι πελάτες των γραφείων είναι κάθε ηλικίας ενώ υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ηλικίας 35-42 ετών, άνδρες και γυναίκες, που έχει αποφασίσει να φτιάξει τη ζωή του με την βοήθεια ενός γραφείου συνοικεσίων. Ο κος Πάππας σημειώνει ακόμη ότι στην εποχή μας το 60-65% των πελατών είναι πανεπιστημιακής μόρφωσης. 

Τι ζητούν άνδρες και γυναίκες 

Ο πρόεδρος του Σωματείου τονίζει ότι για να πετύχει μια γνωριμία σημαντικο ρόλο παίζουν η επικοινωνία και η χημεία και όχι τόσο η οικονομική κατάσταση.

Αυτό ζητούν και οι ενδιαφερόμενοι άνδρες και γυναίκες. Θέλουν να γνωρίσουν άτομα όχι με υψηλά εισοδήματα αλλά σοβαρούς συντρόφους με τους οποίους μπορούν να επικοινωνήσουν ουσιαστικά. 

Γιατί έρχονται σε μας 

Στο ερώτημα γιατί σήμερα νέοι άνθρωποι με καλές σπουδές, καλή εμφάνιση και καλό εισόδημα καταλήγουν σ’ ένα τέτοιο γραφείο, εξηγεί: “Στην εποχή μας οι άνθρωποι αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο στις σπουδές, στη δουλειά τους, στις υποχρεώσεις τους, και δεν έχουν χρόνο να βγουν και να γνωρίσουν κόσμο. Αλλοι έχουν περιορισμένο κοινωνικό περίγυρο και σε κάθε περίπτωση δύσκολα πια πλησιάζει ο ένας τον άλλο σε ένα εστιατόριο ή ένα μπαρ. 

Αλλοι είναι εσωστρεφείς, άλλοι είναι επιφυλακτικοί, άλλοι ντροπαλοί και δεν τολμούν να κάνουν το πρώτο βήμα. 

Ετσι, απευθύνονται σ’ εμάς τους επαγγελματίες για να τους βρούμε τον κατάλληλο σύντροφο”. 

Εχουμε πολλούς πελάτες απ’ όλη την Κρήτη 

Ο κ. Πάππας υπογραμμίζει ακόμη ότι η Κρήτη έχει ένα προβάδισμα στα γραφεία συνοικεσίων: “Εχουμε πάρα πολλούς πελάτες από την Κρήτη και έχουμε παντρέψει και πολλούς επώνυμους Κρητικούς. Κάνουμε πολλούς επιτυχημένους γάμους στην Κρήτη γιατί οι Κρητικοί είναι άνθρωποι που πιστεύουν στο θεσμό του γάμου και της οικογένειας είναι ντόμπροι και σωστοί και είναι χαρά μας πάντα να συνεργαζόμαστε μαζί τους”. 

Μας ζητούν μια ποιοτική γνωριμία 

“Ο κόσμος τα τελευταία χρόνια επιστρέφει όλο και περισσότερο στο θεσμό της οικογένειας και ζητάει τις υπηρεσίες μας”, είπε στην “Π” η Κατερίνα Λούη ιδιοκτήτρια γραφείου συνοικεσίων στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με την κα Λούη, οι νέοι άνθρωποι αναζητούν στις μέρες μας από ένα σωστό σύντροφο και έναν άνθρωπο με τον οποίο θα μπορούν να μοιράζονται τα έξοδα τής καθημερινότητας. Ενα κοινό σπίτι, δύο μισθούς κ.λπ. 

Ωστόσο, η κα Λούη υπογραμμίζει ότι αυτό που ουσιαστικά ψάχνουν γυναίκες και άνδρες, είναι σύντροφοι με φινέτσα, μόρφωση και προσωπικότητα και όχι έναν άνθρωπο με υψηλά εισοδήματα.
 
Οι Κρητικοί ψάχνουν σύντροφο

Η μέση ηλικία που απευθύνονται στο γραφείο της είναι από 25-50 ετών, ενώ, όπως σχολιάζει η ίδια, έχει πολλούς πελάτες απ’ όλους τους νομούς της Κρήτης. 

Πολλούς πελάτες από την Κρήτη έχει και το γραφείο της κυρίας Κωνσταντίνας Διαμαντή, η οποία μας είπε: “Εχουμε πελάτες αρκετούς και από την Κρήτη, απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Η συντριπτική πλειονότητα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και αναζητούν έναν σύντροφο που να έχει επίπεδο. 

Εμείς από την πλευρά μας φροντίζουμε να κάνουμε τις σωστές επιλογές ωστόσο η τελική απόφαση είναι του υποψήφιου ζευγαριού, γιατί το μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η χημεία που θα αναπτύξουν μεταξύ τους”.

Η κα Λένα Καστρησίου είναι κλινική ψυχολόγος και σύμβουλος σχέσεων και λειτουργεί γραφείο γνωριμιών στην Αθήνα από το 2004. 

Η κα Καστρησίου μας είπε: “Η κρίση δεν έχει επηρεάσει τη ζήτηση υπηρεσιών, το αντίθετο. Οι άνθρωποι σιτς μέρες μας λόγω του απαιτητικού τρόπου της ζωής μας, βιώνουν τη μοναξιά. 

Είτε έχουν πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις, είτε έχουν περιορισμένο κοινωνικό περίγυρο, είτε έχουν κάποιο δυσκολία στην επικοινωνία. Εμείς προσπαθούμε να τους καθοδηγήσουμε σωστά και να τους βοηθήσουμε να βρουν τον κατάλληλο άνθρωπο. 

Πώς γίνεται αυτό; Η κα Καστρητσίου εξηγεί: 

“Οι υπηρεσίες του γραφείου μας είναι προς το παρόν τρεις. Η βασική υπηρεσία αφορά προσωπικές γνωριμίες κατά την οποία με απόλυτη διακριτικότητα σύμβουλος τού γραφείου κάνει προσωπικές προτάσεις. Υπάρχει πρόγραμμα online για όσους προτιμούν αυτό τον τρόπο, απόλυτα αξιόπιστο καθώς οι φωτογραφίες και τα προσωπικά δεδομένα δεν είναι διαθέσιμα στο site. Τέλος, μια φορά το μήνα το γραφείο μας διοργανώνει βραδιές για διασκέδαση, ποτό και χορό”.

“Εχουμε πελάτες από 22-78 ετών” 

“Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από επικοινωνία και συντροφικότητα και όταν δεν μπορούν να βρουν μόνοι τους για διάφορους λόγους τον κατάλληλο άνθρωπο, το κάνουμε εμείς γι’ αυτούς”, σημειώνει η κα Ράνια Καλεμπέκογλου επίσης ιδιοκτήτρια γραφείου συνοικεσίων στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις της, οι πελάτες είναι όλων των ηλικιών και κατά βάση αναζητούν συντρόφους σοβαρούς για να μοιραστούν μαζί τους τη ζωή τους. “Εχουμε και πολλούς από την Κρήτη”, σχολιάζει και προσθέτει: “Οργανώνουμε στοχευμένα ραντεβού με βάση το τι είναι και το τι ζητάει ο κάθε πελάτης αλλά η τελική απόφαση είναι δική τους, γιατί η χημεία παίζει καθοριστικό ρόλο και εκεί εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε. 

Ετσι, παίζει μεγάλο ρόλο και η τύχη. 

Μπορείς να βρεις το σύντροφό σου σε 1-2 ραντεβού, μπορεί και σε πολλά περισσότερα”, καταλήγει. 

Το κόστος της συνδρομής στα γραφεία συνοικεσίων και γνωριμιών κυμαίνεται από 450-700 ευρώ.

http://www.patris.gr/articles/210965/139982#.Vhad2-ztmko

Δεν υπάρχουν σχόλια: