7 Μαρτίου 2016

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - 8 ΜΑΡΤΙΟΥ




Σύμφωνα με την θρησκεία ο  Κύριος ο Θεός είπε: «Δεν είναι καλό να είναι ο άνθρωπος μόνος. Ας δημιουργήσουμε για χάρη του έναν σύντροφο όμοιο μ’ αυτόν... Τότε ο Κύριος ο Θεός τον έριξε σε βαθύ ύπνο κι αποκοιμήθηκε. Μετά πήρε μια πλευρά του και στη θέση της έβαλε σάρκα. Με την πλευρά που πήρε από τον Αδάμ ο Κύριος ο Θεός έκανε τη γυναίκα και την έφερε στον Αδάμ. Τότε ο Αδάμ είπε: «Αυτό είναι οστό από τα οστά μου και σάρκα από τη σάρκα μου… Γι’ αυτόν το λόγο θα εγκαταλείπει ο άνθρωπος τον πατέρα του και τη μητέρα του και θα ενώνεται με τη γυναίκα του. Και θα γίνονται οι δυο τους ένα σώμα.
Σύμφωνα με τον αρχαίο  μύθο, Η  θεά Δήμητρα  ήταν η ιδεατή ανθρωπόμορφη θεότητα της καλλιέργειας και της γονιμότητας και κατά συνέπεια θεωρείται και προστάτιδα του γάμου και της μητρότητας των ανθρώπων .Τα παραπάνω γεγονότα είτε μυθικά, είτε όχι, δείχνουν την λατρεία στο πρόσωπο της γυναίκας σαν έννοια ή σαν ύπαρξη  και όχι άδικα καθώς από πολλούς θεωρείται πλάσμα τέλειο..
Όταν για παράδειγμα ρωτάμε άνδρες να μας που κάποιες από τις στιγμές της ζωής τους σημαντικές ή ευτυχισμένες σίγουρα αυτές συνοδεύονται από μία γυναίκα, που ήταν εκεί εκείνη την στιγμή μαζί του, είτε προκάλεσε αυτήν την στιγμή. Οι γυναίκες είναι αυτές που κάνουν έναν άντρα να νιώσει τα πιο δυνατά του συναισθήματα. Συναισθήματα αγάπης, μίσους, χαράς, οργής, ικανοποίησης και χιλιάδες άλλα.
Η γυναίκα σαν οντότητα, σαν ένα πλάσμα τέλεια καλλωπισμένο, προσεκτικά σμιλευμένο έχει πολλούς ρόλους, πρέπει να την θαυμάζεις και να την αγαπάς. Σαν  μητέρα διότι η κάθε μητέρα έχει προσφέρει πολλές στιγμές αγάπης, ζεστασιάς, στοργής σε όλους μας αφού όλοι υπήρξαμε κάποτε παιδιά. Σαν γιαγιά, που είναι μια πολύ αναπτυγμένη μορφή αγάπης, αγνή και αληθινή, αξέχαστη που ακόμα και αν φύγει αυτό το πρόσωπο η αγάπη που νιώθουμε γι αυτήν είναι παντοτινή. Σαν φίλη, ναι, κι όμως είναι η καλύτερη ακροάτρια και σύμβουλος για έναν άντρα, όσων αφορά τις προσωπικές του σχέσεις. Ακόμα και μία γυναίκα προς μία άλλη γυναίκα μπορεί να σημαίνει πολλά. Είναι η καλύτερη φίλη που θα απολαύσουν μαζί τον καφέ, τα ψώνια, ατέλειωτες συζητήσεις στο τηλέφωνο μετά από ερωτική απογοήτευση και πολλά άλλα. Σαν γυναίκα, με την έννοια της ερωτικής συντρόφου. Ποσά συναισθήματα και πόσες λέξεις υπάρχουν για να το περιγράψουν αυτή την εκδοχή αφού σε έναν άντρα προσφέρει μεγάλη αγκαλιά, ερωτική αγάπη, προκαλεί σεξουαλική έλξη και ικανοποίηση και φροντίδα. Το να δείχνεις αγάπη με οποιονδήποτε τρόπο είτε λεκτικό, είτε με κάποια πράξη όποια εκδοχή της που μπορεί να υπάρξει μία γυναίκα στην ζωή μας, είναι το ελάχιστο ευχαριστώ που μπορείς να πεις. Και για να δικαιώσω ή να ελαφρύνω κάποιους άνδρες που κάποιες φορές μας θεωρούν γκρινιάρες θα αναφέρω αυτό που είχε πει  ο Oscar Wilde: << οι γυναίκες έχουν φτιαχτεί για να τις αγαπάς και όχι για να τις καταλαβαίνεις.>>
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Σκούρτα Νίκη,

Δεν υπάρχουν σχόλια: