23 Μαΐου 2016

ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΩ…


Πεταλούδες στο στομάχι, ανατριχίλα, κόμπος στο λαιμό… σας θυμίζουν κάτι αυτά τα συμπτώματα? Tα έχετε νιώσει? αν ναι σημαίνει πως σίγουρα έχετε ερωτευτεί και νιώθετε καλά με την σχέση σας.
Ο σύντροφος και η προσωπική ζωή γενικότερα είναι κομμάτι του εαυτού μας, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την καλή ψυχολογία.
Το συναίσθημα του ότι «ζω το απόλυτο» είναι μακράν το πιο γεμάτο αίσθημα που μπορούμε να νιώσουμε.
Φανταστείτε τον εαυτό σας σε ένα κατάστημα με ρούχα, πολλά μπορεί να μας φαίνονται όμορφα στην βιτρίνα ή στην κρεμάστρα, όταν τα δοκιμάζουμε όμως μπορεί να μην μας αρέσουν πάνω μας. Αυτό το οποίο μας ταιριάζει, είναι αυτό που τελικά διαλέγουμε και το αγοράζουμε.
Κάπως έτσι είναι και με τους ανθρώπους.. η πρώτη εντύπωση είναι η εξωτερική εμφάνιση η οποία μας έλκει, αλλά για να γίνει «δικός μου» σίγουρα πρέπει να μου ταιριάζει. Το ταίριασμα φαίνεται από τα κοινά που έχουμε… έχουμε τις πιο πολλές αντιλήψεις κοινές, γελάμε με τα ίδια πράγματα,νιώθουμε σα να τον γνωρίσουμε χρόνια ενώ ταυτόχρονα πραγματικά τον γνωρίζουμε.. και αν όσο τον γνωρίζουμε νιώθουμε όμορφα τότε σιγά-σιγά καταλαβαίνουμε ότι κάναμε την σωστή επιλογή. 
Μια ερωτική σχέση είναι επιτυχημένη γιατί η ευτυχία που βιώνουμε μέσα σε αυτήν συνδέεται άρρηκτα  με την επικοινωνία που αναπτύσσουμε ο ένας με τον άλλο και αυτό εκφράζεται όταν θές να μιλάς μαζί του ατελείωτες ώρες, για πάσης φύσεως θέματα, -από την πρώτη φορά που μέθυσες μέχρι και για πολιτική-, ναι ακούγεται λίγο τρελό, αλλά είναι αληθινά ωραίο! Τι καλύτερο από το να σε κάνει να δηλώνεις αθεράπευτα ερωτευμένος με τις λέξεις που ξεγλιστρούν από τα χείλη του.  Σε έχει γοητεύσει και τον θαυμάζεις και κάπου εκεί νιώθεις ότι τελικά σε κέρδισε.
Δεν είναι κάτι επιτυχημένο όταν νιώθεις σιγουριά για τον άλλο, είσαι σε μια σχέση μόνο και μόνο για τα συναισθήματα αγάπης που έχει για σένα, -κοινώς να θεωρείς κάποιον δεδομένο-,  γιατί αυτό κρύβει μια άσχημη πτυχή του δικού σου εαυτού, την ανασφάλεια.
Η αγάπη πρέπει να είναι αληθινή, συνειδητοποιημένη και φυσικά αμοιβαία. Τότε μου ταιριάζεις και σου ταιριάζω…

Στην Αγάπη, ένα κι ένα κάνουν ένα. - Jean-Paul Sartre

Σκούρτα Νίκη,
Κοινωνιολόγος




Δεν υπάρχουν σχόλια: