14 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ


 Η κοινωνία σήμερα μας επιβάλλει να ζούμε με έντονους ρυθμούς.Η καθημερινότητα , το άγχος, το στρες και οι υποχρεώσεις είναι από τις καταστάσεις που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εάν μπορέσουμε να τις αντισταθμίσουμε με ένα καλό και ωφέλιμο ελεύθερο χρόνο. Τον ελεύθερο μας χρόνο τον αξιοποιούμε ανάλογα με τις ανάγκες μας και είναι σημαντικό να υπάρχει γιατί συμβάλλει στην ανανέωση των ψυχικών και σωματικών δυνάμεων.

Ο ελεύθερος χρόνος ευνοεί την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών ανάμεσα και στο ζευγάρι αφού αναπτύσσεται η μεταξύ τους επικοινωνία μέσω των συναναστροφών και των κοινών τους δραστηριοτήτων. Επίσης,  μας βοηθάει να μην σκεφτόμαστε κάποιο θέμα το οποίο μας απασχολεί, είτε γιατί ο σύντροφος μας δίνει λύση στο πρόβλημα μας, είτε γιατί μας βοηθά να “ξεφύγει” το μυαλό μας.

Και φυσικά για όλους μας ο σύντροφος μας είναι ο άνθρωπος με τον οποίο αγαπάμε να μοιραζόμαστε τον ελεύθερο χρόνο μας μαζί του.
Είναι ο δικός σας χρόνος, λίγος ή πολύς και πρέπει να τον προστατέψετε διότι ταυτόχρονα προστατεύετε και την σχέση σας.

Ιδέες για να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο με το ταίρι σας:

·        Ο αθλητισμός και τα ομαδικά παιχνίδια που προσφέρουν εκγύμναση ψυχής, σώματος αλλά και πνεύματος. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε μαζί για τρέξιμο σε ένα όμορφο άλσος κοντά στη περιοχή σας.

·        Η ενασχόληση µε τη τέχνη όπως το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μουσική και ο χορός. Μπορείτε να απολαύσετε μαζί ένα ωραίο μιούζικαλ ή ένα DVD αναπαυτικά στον καναπέ σας. Από την άλλη αν είστε πιο δραστήριοι, μπορείτε να πάτε για χορό, μια ωραία επιλογή για ζευγάρια είναι οι λάτιν χοροί.
·        Οι επισκέψεις σε ιστορικούς χώρους, μουσεία, εκθέσεις και πινακοθήκες. Σαν χώρα διαθέτουμε τεράστιο πολιτισμό και ιστορία, η επίσκεψη σχετικών χώρων είναι πολύ ωφέλιμη και ευχάριστη.

·        Οι εκδρομές που τονώνουν την επαφή µε τη φύση. Είτε είναι βουνό, είτε θάλασσα η επαφή με την φύση τονώνει και αναζωογονεί σώμα και πνεύμα.
·        Τα ταξίδια (στο εσωτερικό και στο εξωτερικό) για να γνωρίσουμε τα ήθη και τα έθιμα, την κουλτούρα και την ιστορία άλλων λαών, κοινοτήτων, πόλεων, περιοχών.

Φυσικά πρέπει και οι δύο να
προσπαθούν για αυτό και να μην υπάρχουν σκέψεις του τύπου  «ας το προτείνει  εκείνος ή εκείνη, γιατί να το κάνω εγώ;». Πρέπει  να δίνουμε αυτά που περιμένουμε να πάρουμε. Άλλωστε,  τα ζευγάρια που παραμένουν σε αρμονία μέχρι τα βαθιά τους γηρατειά είναι εκείνα που έχουν αναπτύξει την επικοινωνία, τη φιλία περισσότερο από κάθε τι άλλο. Είναι εκείνα που έχουν να μοιραστούν κοινά ενδιαφέροντα και ασχολίες.

Σκούρτα Νίκη,

Κοινωνιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: