9 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΑΜΟΣ: ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

 Ο γάμος που αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς θεσμούς στην κοινωνία μας αποδεικνύεται μέσω ερευνών που διεξήχθησαν σε πανεπιστήμια της Αγγλίας ότι τονώνει όχι μόνο την ψυχική μας διάθεση αλλά μπορεί να είναι ένας από τους πιο ωφελιμιστικούς παράγοντες στην υγεία μας. Πιο συγκεκριμένα οι παντρεμένοι εμφανίζουν χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων σε σχέση με τους ανύπαντρους και κατέληξαν μάλιστα ότι  η έλλειψη συντρόφου αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την υγεία αφού οι παντρεμένοι έχουν 12% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν.
Μια άλλη αξιοσημείωτη παρατήρηση, πόρισμα μιας άλλης έρευνας έδειξε ότι οι μόνοι ή οι διαζευγμένοι  έχουν τα υψηλότερα ποσοστά καπνίσματος(31%) σε σχέση με τους παντρεμένους.
Επίσης έρευνα του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ έδειξε ότι παντρεμένοι έχουν 64% λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου. 

Τέλος οι άνθρωποι που έχουν έναν ευτυχισμένο γάμο παρουσιάζονται ως πιο ανθεκτικοί ψυχολογικά και έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν συναισθηματικά προβλήματα  που επηρεάζουν την εργασία τους ή τις καθημερινές του δραστηριότητες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: