1 Σεπτεμβρίου 2016

Tι θέλουν άντρες- γυναίκες


8 πράγματα που οι άνδρες ζητούν σε μια σχέση
1. Θέλουν να είναι ο ήρωας σας!

Ναι, επιθυμούν τον θαυμασμό σας!  Θέλουν να έχετε μάτια μόνο γι’ αυτόν και για κανέναν άλλον!  Θέλουν να μπορούν να είναι αυτός που θα διορθώσει τη χαλασμένη βρύση, που θα σας αλλάξει το σκασμένο λάστιχο, που θα σας βοηθήσει στα δύσκολα, που θα σας προσφέρει αυτό που θέλετε.  Οι άντρες επιθυμούν να έχουν τον ρόλο αυτού που τα καταφέρνει –ξέρετε, η προαιώνια ιστορία του ιππότη και της πριγκίπισσας….  Μην τον ρίχνετε και μην τον αποπαίρνετε, λοιπόν, αν δεν τα καταφέρνει πάντα.

Συμβουλή για τις γυναίκες: Πέστε έναν καλό λόγο!  Η δική σας συναισθηματική ωριμότητα και η δέσμευσή σας στη σχέση θα σας βοηθήσει να δείτε τον σύντροφό σας με τα προτερήματά του και τα θετικά του στοιχεία.  Μην αφήνετε τον κυνισμό και τον αρνητισμό να σας τα χαλάσουν όλα!

2. Αποδοχή και Εκτίμηση

Έχετε δει το σενάριο όπου ο άντρας προσπαθεί το καλύτερό του (πχ να πλύνει τα πιάτα, να φέρει χρήματα στο σπίτι, να αγοράσει ένα δώρο στη γυναίκα του, κλπ, κλπ) και αυτή να εκμηδενίζει την προσπάθεια (πλύσιμο το λες εσύ αυτό;  Δε βγάζεις αρκετά λεφτά, ποτέ δε μας φτάνουν είσαι άχρηστος!  Δεν το πιστεύω ότι έδωσες λεφτά για να μου πάρεις αυτό το χαζό δώρο, δε μου αρέσει καθόλου!) και να τον ακυρώνει.

Συμβουλή για τις γυναίκες: Να θυμάστε ότι η προσπάθεια μετράει, οπότε σε πρώτη φάση επαινέστε την προσπάθεια και δείξτε του ότι το εκτιμάτε.  Επαινέστε τον, αποδεχτείτε τον, τονίστε του τα θετικά του στοιχεία και τα προτερήματά του, πέστε του τι σας ελκύει στην εξωτερική του εμφάνιση.  Μέσα από την αποδοχή και την εκτίμηση που εκφράζεται με έπαινο, αποδέχεστε τον σύντροφό σας και τονώνετε τη σχέση σας.

3. Θέλουν γυναίκες που είναι ασφαλείς, έχουν αυτοπεποίθηση και στέκονται γερά στα πόδια τους.

Ξεχάστε το κλισέ της αδύναμης, καημένης κοπέλας που θέλει κάποιον να την πάρει από το χέρι και να την οδηγήσει στη ζωή.  Οι άντρες σήμερα θέλουν γυναίκες ισότιμες, οι οποίες τους διαλέγουν γι’ αυτό που οι ίδιοι είναι και όχι επειδή αυτές αισθάνονται χαμένες και απελπισμένες συναισθηματικά ή οικονομικά.  Οι άντρες επιθυμούν οι γυναίκες τους να έχουν τη δική τους ταυτότητα.  Παράλληλα επιθυμούν η γυναίκα τους να είναι 100% μαζί τους, να έχει ενεργητικό ρόλο στην κοινή τους ζωή.

 Συμβουλή για τις γυναίκες: Ένας καλός τρόπος για να προσελκύσετε τον σωστό σύντροφο και να δημιουργήσετε μια υπέροχη σχέση είναι να δημιουργήσετε πρώτα μια όμορφη και ‘γεμάτη’ ζωή για εσάς την ίδια.

4. Την αίσθηση ότι συνδέονται σεξουαλικά με τη σύντροφό τους

Άντρες και γυναίκες συνδέονται μέσω του σεξ και της επικοινωνίας, αλλά οι άντρες συνδέονται καλύτερα με το σεξ και οι γυναίκες με τη λεκτική επικοινωνία.  Με τον όρο σεξ εννοούμε την ευρύτερη σεξουαλικότητα, το ενδιαφέρον, την ερωτική διάθεση του ενός προς τον άλλον -που συμπεριλαμβάνει το άγγιγμα, τις αγκαλιές, τα φιλιά.

Συμβουλή για τις γυναίκες: Απολαύστε το σεξ με τον σύντροφό σας και δείξτε του το!  Επενδύστε στο φυσικό άγγιγμα ως μορφή επικοινωνίας.  Μην τον τιμωρείτε με σεξουαλική στέρηση, προτιμήστε την ανοιχτή επικοινωνία για να λύσετε τα προβλήματά σας.

5. Επικοινωνία.

Το κλισέ είναι ότι οι γυναίκες επιθυμούν συζήτηση και ότι οι άντρες θέλουν την ησυχία τους, ή να μιλάνε μόνο για τα απολύτως απαραίτητα.  Στην πραγματικότητα οι άντρες επιζητούν ειλικρινή επικοινωνία με τη σύντροφό τους.  Αυτό σημαίνει ότι περιμένουν ότι η σύντροφός τους θα απαντήσει με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις τους, δε θα υποκριθεί, δε θα λέει ψέματα και ότι θα έχει τη διάθεση να συζητήσει και να ακούσει την πλευρά του άντρα χωρίς να τον καταδικάσει εξαρχής.  Οι άντρες θέλουν γυναίκες ειλικρινείς, που επικοινωνούν, που νοιάζονται για τον άλλον και δεν κρίνουν και κατακρίνουν όλη την ώρα.

Συμβουλή για τις γυναίκες:  Μάθετε να λέτε την αλήθεια, μάθετε να ακούτε και να κατανοείτε τον άλλον, ακόμα και αν δε συμφωνείτε.

6. Οι άντρες θέλουν να έχουν τη δική τους ζωή

Οι άντρες επιθυμούν να έχουν τα χόμπι τους, τα ενδιαφέροντά τους, την ομάδα τους, τους φίλους τους, ενώ παράλληλα έχουν τη σύντροφό τους και την οικογένειά τους.  Επίσης, οι περισσότεροι άντρες σήμερα επιθυμούν και η σύντροφός τους αντίστοιχα να έχει τη δική της ζωή, ώστε να μην είναι εξαρτημένη από αυτούς, να μην τους ανακρίνει και να μην έχει κρίσεις ζήλειας επειδή αυτοί κάνουν ευχάριστα πράγματα.

Συμβουλή για τις γυναίκες:  Αφήστε χώρο στο σύντροφό σας να έχει τη ζωή του- αυτό δε σημαίνει ότι σας απατάει ούτε ότι δεν είναι ευτυχισμένος μαζί σας.  Επενδύστε στα δικά σας ενδιαφέροντα, χόμπι και φιλίες και θα δείτε ότι όταν και εσείς νιώθετε ολοκληρωμένη η σχέση σας θα είναι καλύτερη.

7. Σεβασμό

Για τους άντρες ο σεβασμός είναι μια σημαντική μορφή αγάπης.  Σεβασμός σημαίνει να εγκρίνετε και να αποδέχεστε την εργασία του, τις προσπάθειές του, τα πιστεύω και τις αξίες του, και να θυμάστε να του το λέτε που και που.  Αν δεν δείχνετε αυτού του είδους το σεβασμό στο πρόσωπό του, στο ποιος είναι σαν άνθρωπος, τότε αυτός θα έχει δυσκολία να σας εμπιστευτεί και να σας αγαπήσει, οπότε θα κρατήσει τις αποστάσεις του.

Συμβουλή για τις γυναίκες:  Δείξτε την αγάπη σας μέσα από το σεβασμό στην προσωπικότητά του και στο ποιος είναι.  Έτσι δίνετε στον σύντροφό σας ψήφο εμπιστοσύνης και αυτός φέρνει θετικές εξελίξεις στη σχέση σας.

8. Επιθυμούν μια ‘καθαρή’ σχέση

Στους άντρες δεν αρέσουν οι χειρισμοί, οι εκβιασμοί, οι σχέσεις που βασίζονται στο ψέμα, την υποκρισία, την υπεκφυγή.  Δεν τους αρέσει να μαντεύουν τι έχει η σύντροφός τους στο νου της, δεν τους αρέσει να προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα σημάδια και τις ενδείξεις που αυτή δίνει.  Οι άντρες θέλουν μια τίμια, ξεκάθαρη σχέση, όπου τα μέλη του ζευγαριού λένε τα πράγματα με το όνομά τους και δεν παίζουν παιχνίδια. 

Συμβουλή για τις γυναίκες:  Αποφύγετε τα παιχνίδια παγίδευσης, μαντέματος και τη διαρκή αναζήτηση του δικού σας δίκαιου, κατηγορώντας μονίμως τον σύντροφό σας για το κάθε τι.  Για να προσελκύσετε μια ωραία σχέση, δηλώστε ξεκάθαρα αυτό που θέλετε.
Χιούμορ 
Ναι, αυτό ακριβώς που ζητάτε από έναν άνδρα το ζητά και εκείνος από εσάς. Η αίσθηση του (καλού) χιούμορ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να καταφέρετε να τον γοητέψετε, αλλά και να τον φέρετε με τα νερά σας. Επίσης, το χαμόγελό σας, η αισιοδοξία σας και γενικότερα η θετική σκέψη είναι μερικά από τα «συν» που θα σας δώσουν έξτρα πόντους στην προτίμησή του. 

Αυτοπεποίθηση 
Μπορεί να έχετε τις αναλογίες της Σκάρλετ Γιόχανσον, όμως αυτό που πραγματικά εκτιμούν οι άντρες σε μια γυναίκα δεν είναι μόνο η εξωτερική εμφάνιση. Γυναίκες με αυτοπεποίθηση, ακόμα και αν δεν έχουν τις αναλογίες μοντέλου είναι συνήθως πολύ πιο αρεστές στο αντίθετο φύλο. Αφήστε λοιπόν απ’ έξω οποιεσδήποτε ανασφάλειες έχετε, αποκτήστε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και έχετε κατά νου το εξής: άλλο αυτοπεποίθηση, άλλο υπεροψία. Η πρώτη θα σας ανοίξει… δρόμους, ενώ η δεύτερη θα σας κάνει (τουλάχιστον) μισητή. 

Ανεξαρτησία 
Είναι γεγονός… επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι άντρες προτιμούν τις ανεξάρτητες γυναίκες. Εκείνες που δεν έχουν την ανάγκη «πατερίτσας» για να κάνουν πράγματα στην ζωή τους, που δεν χρειάζονται οικονομική ενίσχυση από κανέναν για να κάνουν τα πράγματα που θέλουν, που έχουν ικανότητες και μπορούν να αναλαμβάνουν υποχρεώσεις και να τις φέρνουν εις πέρας μόνες τους. Σημειώστε επίσης ότι η ανεξαρτησία συνήθως συμβάλλει και στην ικανότητα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν σε μια σχέση. Όσο πιο ανεξάρτητη είστε, τόσο πιο αποτελεσματικά θα τα αντιμετωπίσετε. 

Θηλυκότητα 
Είναι, το λιγότερο, προφανές ότι αυτό που θέλουν οι άντρες από μια γυναίκα είναι να τους υπενθυμίζει ότι είναι το «ωραίο» φύλο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να φοράτε μίνι μέχρι τον αφαλό και δωδεκάποντα τακούνια σε κάθε σας έξοδο. Κάτι τέτοιο πιθανώς να τους κάνει να σας κατατάξουν σε… άλλη κατηγορία. Η θηλυκότητα δεν αφορά μόνο τον τρόπο που ντύνεστε ή φτιάχνετε τα μαλλιά σας, αλλά «βγαίνει» από τον τρόπο με τον οποίο κινείστε, μιλάτε, συμπεριφέρεστε τρώτε κτλ. 

Κατανόηση 
Πόσες φορές σας έχουν πει οι άντρες «Μα, δεν με καταλαβαίνεις!»; Αν αυτό δεν σας λέει κάτι, τότε οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η κατανόηση βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τα «προτερήματα» μιας γυναίκας που ζητούν οι άντρες. Προσοχή όμως, κατανόηση δεν σημαίνει να κάνετε το κορόϊδο σε κάθε του παραξενιά εφ’ όσον ξέρετε ότι έχει άδικο, ούτε να δέχεστε ασυζητητί τον κάθε παραλογισμό. Με τον όρο κατανόηση εννοούμε να μην γκρινιάζετε με κάθε ασήμαντη αφορμή, να στέκεστε δίπλα του όταν χρειάζεται, να σέβεστε τα πιστεύω του και να μην κριτικάρετε οτιδήποτε κάνει. 

Ηρεμία 
Το άλφα και το ωμέγα για μια υγιή σχέση, αλλά και γενικότερα μια υγιή ζωή. Οι κρίσεις ζήλιας, η νευρικότητα και η γκρίνια το μόνο που θα κάνουν είναι να τον απομακρύνουν ακόμα περισσότερο από εσάς. Αντίθετα, μια ήπια προσέγγιση των προβλημάτων που τυχόν εμφανιστούν και η αποφυγή ακροτήτων (π.χ. τηλεφωνήματα κάθε μισή ώρα για να δείτε τι κάνει) θα σας προσθέσουν έξτρα «πόντους» στην συνείδησή του. 

Υποστήριξη 
Είναι ευρέως γνωστό και σίγουρα θα το ξέρετε και εσείς: οι άντρες έχουν την τάση να συμπεριφέρονται σαν μικρά παιδιά αρκετές φορές και θέλουν από τη γυναίκα που έχουν δίπλα τους να τους στηρίζει, ιδιαίτερα σε μακροχρόνιες σχέσεις. Την φύση αυτής της στήριξης θα την ορίσουν οι καταστάσεις της καθημερινότητάς του. Μπορεί για παράδειγμα να χρειαστεί την υποστήριξή ή τη γνώμη σας πάνω σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη δουλειά ή να θέλει από εσάς την κατάλληλη κουβέντα την κατάλληλη στιγμή η οποία θα του αναπτερώσει το ηθικό. Αν νιώσει ότι πιστεύετε σε αυτόν και τον στηρίζετε στα δύσκολα, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον κερδίσετε. 

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ

1. Σεβασμός
Δείξε ότι σέβεσαι τις απόψεις της, την καριέρα της, τους φίλους της, το μυαλό και το σώμα της. Εννοείται πως δε σου λέω να συμφωνείς με οτιδήποτε πει, μα τουλάχιστον να σέβεσαι ότι έχει αναφαίρετο δικαίωμα να διαφέρει η άποψή της από τη δική σου. Με απλά ακολούθησε το χρυσό κανόνα: Να της φέρεσαι όπως θέλεις να σου φέρεται. Να είσαι δίκαιος, ειλικρινής, ευγενικός και διακριτικός.
2. Σεξ
Ναι αγαπάμε το σεξ! Εξερεύνησε μαζί της όχι μόνο τη μια πλευρά της κρεβατοκάμαρας, εκείνη που είναι το κρεβάτι, αλλά όλες, βγάζοντας την από το πρόγραμμα για καθιερωμένες δουλειές του σπιτιού. Θα ήταν ευτυχές να προσθέσεις επίσης, κάποιες ευχάριστες πινελιές όπως ένα μασάζ.. ή χάιδεψε της το κεφάλι.. σε ανύποπτο χρόνο, φίλα τη τακτικά όταν κάνετε έρωτα και σου εγγυώμαι.. θα εκπλαγεί ευχάριστα πρώτα εκείνη και μετά εσύ από τα αποτελέσματα!
3. Ρομάντζο
Άλλη μια βραδιά με DVD και χουχούλιασμα στον καναπέ. Ξέρεις πόσο εύκολα μπορείς να τη μετατρέψεις σε μια πολλά υποσχόμενη νύχτα, που θα της μείνει αξέχαστη; Ακόμα κι αν μένετε μαζί, ή είστε παντρεμένη, γυρνώντας από τη δουλειά, κάνε της έκπληξη, έτσι χωρίς λόγο, δώσε της ένα τριαντάφυλλο, άναψε κεριά, βάλε την αγαπημένη σας μουσική να γεμίσει το σπίτι.. Γύρνα πίσω τότε που απλά ήταν το κορίτσι σου.. Μικρές τέτοιες «ανάσες» μέσα στην καθημερινότητα, θα την κάνουν να πει απλά ότι βρήκε τον ιδανικό!
4. Χρόνος
Καταλαβαίνουμε πως η αγάπη δεν είναι μόνο φρού-φρού και αρώματα! Φρόντισε να της δείχνεις ωστόσο, ότι είναι η προτεραιότητά σου. Είναι το πιο σημαντικό από οποιοδήποτε φανταχτερό και απαστράπτον δώρο! Ακόμη, φρόντισε να «ελαφρύνεις» λίγο το βαρύ πρόγραμμά της, κερδίζοντας ποιοτικό χρόνο για τους δυο σας! Λόγου χάρη, εάν τύχει μια μέρα και γυρίσεις νωρίτερα από τη δουλειά, βγάλε από το πλυντήριο τα ρούχα ή πέταξε τα σκουπίδια χωρίς πρώτα να σου το έχει ζητήσει. Η ανταμοιβή σου θα είναι σίγουρα ένα τεράστιο φιλί!
5. Δείπνο
Οκ.. μπορεί να μην ξέρεις να βράσεις ούτε μακαρόνια (αν και δεν το πιστεύω.. έχει γίνει μόδα –ωραία- μόδα, να μαγειρεύουν οι άνδρες αραιά και που!).. όπως και να ‘χει προτίμησε μια εύκολη – ασφαλή λύση που θα βρεις στο σουπερ μάρκετ. Ξέρεις από αυτά που μπαίνουν στο φούρνο και εσύ απλά πρέπει να θυμηθείς να τα βγάλεις την κατάλληλη ώρα. Της αρέσει για τους ίδιους λόγους που θα σου άρεσε κι εσένα. Δείχνει φροντίδα, σκέψη και κατανόηση για την κουραστική μέρα που είχε!
6. Επικοινωνία
Όσο εσείς οπτικοί άλλο τόσο εμείς είμαστε ακουστικοί τύποι. Ξέρει ότι την αγαπάς, αλλά θέλει να το ακούει πιο συχνά. Μπορεί επίσης να είναι ανασφαλής. Θα ‘θελες να μην είναι αλλά.. αντιμετωπίζεται! Πες της πως είναι όμορφη.. τη βοηθά να νιώσει καλά. Επιπλέον εάν με τα λόγια την κάνεις να νιώσει σέξι, θα λειτουργήσει.. και πιο σεξουαλικά! Παρατήρησε και επιβράβευσε τη για μικρά πράγματα που κάνει, όσο αυτονόητα κι αν είναι, λόγου χάρη πόσο αστραφτερή είναι η μπανιέρα! Αναγνώρισε την προσπάθειά της..
7. Συνέπεια
Αυτό δε σημαίνει ότι είσαι βαρετός και προβλέψιμος. Αυτό σημαίνει να της δίνεις την αγάπη και την υποστήριξη που χρειάζεται. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι εσύ επιθυμείς την ίδια συνέπεια που επιθυμεί κι εκείνη, της δίνεις την απαραίτητη συναισθηματική ασφάλεια που χρειάζεται!
8. Δέσμευση
Ψυχική.. Άκουσέ την όταν σου μιλά. Δείξε της ότι είναι πολύτιμο για σένα να την έχεις κοντά σου, να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου. Πρόσεχε τα μικρά πράγματα.. θυμήσου λεπτομέρειες που την αφορούν.. παράδειγμα, αν δεν της αρέσει ο Nicolas Cage απέφυγε να πάρεις ταινία του.. Μην ξεχνάς οι γυναίκες.. αγαπούν τις λεπτομέρειες. Όλα αυτά λοιπόν δείχνουν με λίγα λόγια ότι δεν είναι απλά μια γκόμενα.. είναι σημαντική για σένα και δε φοβάσαι να «δεσμευτείς» μαζί της
9. Χιούμορ & Ταπεινοφροσύνη
Αυτά τα δυο πάνε χέρι- χέρι συνήθως. Δε μιλώ τόσο για την ικανότητά σου να αστειεύεσαι μαζί της ή να κάνεις διαρκώς πλάκες, όσο το να είσαι σε θέση να αυτοσαρκάζεσαι. Οι τύποι που παίρνουν μόνο πολύ σοβαρά τον εαυτό τους, «τραβούν» τους άλλους κάτω.. μάλλον τους καθιστούν μίζερους.
10. Πρόκληση
Να την παρακινείς και να την ενθαρρύνεις με απλά λόγια να πετύχει τους στόχους της, να αναπτυχθεί, να γίνει καλύτερη από το χθεσινό εαυτό της. Μελέτες δείχνουν πώς οι σύντροφοι που δεν υποστηρίζουν τις κακές συνήθειες ο ένας του άλλου είναι πιο ευτυχισμένοι από τους υπόλοιπους!

Τι ακριβώς αναζητά μια γυναίκα σε έναν άνδρα; Αυτό θέλησε να απαντήσει το Men’s Health και διοργάνωσε μία μεγάλη έρευνα.
Η έρευνα που έγινε σε δείγμα 1.000 γυναικών αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά που αξιολογεί η γυναίκα περισσότερο σε σχέση με άλλα προκειμένου να κρίνει τον άνδρα που έχει απέναντι της ως «ελκυστικό» και κατά συνέπεια να είναι θετικά προσκείμενη απέναντι του στην προοπτική δημιουργίας μίας σεξoυαλικής σχέσης.
Η έρευνα έγινε μέσω διαδικτύου σε δύο φάσεις. Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 1.000 Αμερικανίδες γυναίκες ηλικίας 21-54 ετών. Η πρώτη φάση διενεργήθηκε από την Opinion Research Corporation από το Πρίνστον στο Ν. Τζέρσεϊ και η δεύτερη φάση διενεργήθηκε από το BestLifeOnline.com.
Τα ανδρικά χαρακτηριστικά αξιολογήθηκαν ανάλογα με το ποσοστό των γυναικών που τα ξεχώρισαν και δημιουργήθηκε ένα Top-5 σε κάθε γενική κατηγορία. Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας
 
Χαρακτήρας
Πιστός – 84%
Έμπιστος/στήριγμα – 75%
Ευγενικός – 67%
Ηθικός – 66%
Καλός πατέρας – 51%
Προσωπικότητα
Αίσθηση του χιούμορ – 77%
Ευφυΐα – 55%
Πάθος – 46%
Αυτοπεποίθηση – 41%
Γενναιοδωρία – 38%
«Πρακτικά» χαρακτηριστικά
Να είναι καλός «ακροατής» – 53%
Ρομαντικός – 48%
Καλός στο σεξ – 35%
Να μαγειρεύει, να συγιρίζει κλπ – 23%
Εισόδημα – 21%
Φυσικά χαρακτηριστικά
Αίσθηση του στυλ – 30%
Όμορφο πρόσωπο – 26%
Ύψος – 15%
Μυς – 13%
Γενική εκγύμναση – 12%
Από την έρευνα προκύπτει πως ο άνδρας που έχει όλο το «πακέτο» είναι πιστός, έχει χιούμορ, είναι καλός ακροατής και έχει στυλ. Στον αντίποδα, πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για εκείνους που είναι καλοί πατεράδες, γενναιόδωροι, έχουν υψηλό εισόδημα και γυμνασμένο σώμα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι γυναίκες δεν τους κοιτάζουν. Απλά δεν τους τραβούν τόσο πολύ την προσοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: