18 Οκτωβρίου 2016

ΕΡΕΥΝΑ 1939 ΚΑΙ 2016




Τα γραφεία συνοικεσίων «ΠΑΠΠΑΣ» συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία εδώ και 77 χρόνια και έχουν κάνει για εσάς μια έρευνα η οποία αφορά «τα θέλω» των ανδρών και των γυναικών και πώς αυτά έχουν μεταβληθεί από το 1939 που ξεκίνησε η λειτουργία του γραφείου  έως και σήμερα. Διάφοροι παράγοντες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την αλλαγή όπως η οικονομική κρίση, η εξέλιξη του πολιτισμού και η αναζήτηση πλέον πιο αγνών συναισθημάτων.

Γυναίκες

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι θεαματικά θετικά, αφού βλέπουμε πως οι γυναίκες αναζητούν περισσότερο τα αισθήματα, την αγάπη, τον έρωτα σε σχέση με παλαιότερα, επίσης ενδιαφέρονται πλέον ο σύντροφος τους να είναι τουλάχιστον πανεπιστημιακής μόρφωσης και κυρίως ανώτερο μορφωτικό επίπεδο από τις ίδιες για να μπορούν να τον θαυμάζουν ενώ ταυτόχρονα το ίδιο ισχύει και για το οικονομικό επίπεδο. Αξιοσημείωτο επιπλέον είναι ότι άρχισαν να κοιτούν και την εξωτερική εμφάνιση σε σχέση με 77 χρόνια πριν.
Αντίθετα σε αυτά τα οποία βλέπουμε μειωμένο ενδιαφέρον είναι στο να είναι ένας άνδρας ανεξάρτητος από το σπίτι του, να έχουν την ίδια θρησκεία και να ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού.

Άνδρες

Από την απέναντι πλευρά οι άνδρες, δείχνουν να νοιάζονται περισσότερο για να υπάρχουν αμοιβαία αισθήματα όπως επίσης θέλουν η ιδανική σύντροφος για αυτούς να ασχολείται με την ανατροφή των παιδιών και τις οικοκυρικές εργασίες. Η εμφάνιση της γυναίκας εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο για αυτούς και έχει αυξηθεί σε ήπιο βαθμό με την πάροδο του χρόνου και η επιθυμία τους για ένα καλό μορφωτικό επίπεδο και για οικονομική ανεξαρτησία σε σχέση με το 1939.
Μειωμένο ενδιαφέρον έχουν για το κοινωνικό status της γυναίκας, το οικονομικό οικογενειακό περιβάλλον και δεν τους άφορα τόσο πλέον το να έχει καλή διάθεση όσο το να είναι συνειδητοποιημένη.

Επτά δεκαετίες αργότερα βλέπουμε ότι ο μεγάλος νικητής είναι «αμοιβαία έλξη και η αγάπη», η οποία κατατάσσεται πλέον ως η πιο σημαντική πτυχή τόσο για τις γυναίκες και τους άνδρες.

Νίκη Σκούρτα,
Κοινωνιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: