2 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΓΑΠΗΣ


Τα Χριστούγεννα είναι μία πολύ καλή περίοδος του χρόνου που μπορείτε να ξαναφτιάξετε την ζωή σας, αν διαζευγμένος-η καθώς οι παραστάσεις που ζούμε είναι εξαιρετικά σημαντικές για την ζωή μας όπως: οι δικοί μας άνθρωποι, το στολισμένο μας σπίτι, το νόστιμο φαγητό που μοιραζόμαστε, ένα ποτήρι κρασί, ένα καλό αστείο. Και γενικότερα, εμείς και οι αγαπημένοι μας, υγιείς και γελαστοί, να περνάμε άλλη μια φορά μαζί αυτές τις γιορτές.
Οι διαζευγμένοι συχνά είναι περισσότερο αποφασισμένοι στο να δημιουργήσουν μια επιτυχή σχέση και να έχουν μια επιτυχημένη συζυγική και οικογενειακή ζωή μετά από τον προηγούμενο γάμο τους.
Η αγάπη και ο έρωτας είναι από τις μεγαλύτερες ανάγκες της ψυχής. Χωρίς αυτή βουλιάζουμε στην κατάθλιψη χωρίς να το καταλάβουμε και πολλές φορές πέφτουμε στην παγίδα του να κάνουμε ψώνια χωρίς λόγο ενώ δεν χρειαζόμαστε πραγματικά αυτά τα πράγματα, τρώμε υπερβολικά χωρίς να πεινάμε… με λίγα λόγια μέσα από τέτοιου είδους πράγματα προσπαθούμε να καλύψουμε την δυστυχία μας μέσα από δήθεν πολλά ενδιαφέροντα.
Όταν φτιάχνει κανείς μια καινούργια σχέση, έχοντας πίσω του έναν γάμο έχει ορισμένα πλεονεκτήματα όπως:
·        Η εμπειρία της προηγούμενης σχέσης, η ωρίμανση που έχει αποκτήσει κανείς μέσα από αυτή, η οποία περιλαμβάνει ταυτόχρονα και την ωρίμανση λόγω ηλικίας.
·        Επίσης γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας αφού όταν κάποιος προσπάθησε να καταλάβει γιατί οδηγήθηκε ο γάμος στο χωρισμό άρα πλέον ξέρει τι ζητάει και τι δεν ζητάει από μία σχέση. Ακόμα πιθανόν να ξέρει τι δεν πήγε καλά στην προηγούμενη σχέση και τι θα ήθελε να αντιμετωπίσει διαφορετικά με τον καινούργιο του σύντροφο.
Αυτά χωρίς να αποτελούν εγγύηση για την «επιτυχία» της καινούργιας σχέσης γιατί έχουμε να κάνουμε με έναν άλλο, διαφορετικό άνθρωπο και η σχέση θα αποκτήσει τη δική της δυναμική και τα δικά της προβλήματα, μπορεί όμως να είναι καλή βάση για την ισορροπία και τη σταθερότητά της.
Βασικό σημείο όλων των παραπάνω, είναι να είναι κάποιος συνειδητοποιημένος και ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε μια νέα αρχή γιατί η συντροφικότητα είναι θέμα ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο.
Εξ’ άλλου τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης και μέσα σε αυτό το εορταστικό κλίμα μπορούμε να ζήσουμε ωραίες εμπειρίες.
·        Ο χρόνος είναι περισσότερος καθώς δεν δουλεύουμε και έτσι το να πάμε για έναν καφέ με τον αγαπημένο-η μας και να περπατήσουμε χέρι-χέρι  στο σύνταγμα μαζί του.
·        Μπορείτε να δείτε μαζί μια από τις αγαπημένες και γνωστές Χριστουγεννιάτικες ταινίες. Home Alone, Love ActuallyDie Hard, Bad Santa, The Nightmare before Christmas, Gremlins και εκατοντάδες άλλες.
·        Μπορείτε να πάτε μαζί σε Χριστουγεννιάτικα πάρτι.
·        Να κάνετε ταξίδι σε χειμερινό και χιονισμένο προορισμό.
·        Να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί μπροστά από το τζάκι.

Το να είσαι μόνος ανήμερα τα Χριστούγεννα ισοδυναμεί με τη μελαγχολία του να είσαι μόνος τριανταεπτά μήνες σερί, οπότε ακόμα και να είχατε μια άτυχη σχέση δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό σας.

Νίκη Σκούρτα,
Κοινωνιολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: