14 Οκτωβρίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας


 Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου) έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ψυχικές διαταραχες. Εορτάστηκε για πρώτη φορά το 1992 κατόπιν πρωτοβουλίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας. Την ημέρα αυτή διοργανώνονται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο εκδηλώσεις με θέμα την ψυχική υγεία, κατά τη διάρκεια των οποίων σχετικοί φορείς και οργανισμοί καλούν τους συμμετέχοντες να προβληματιστούν για τα ψυχικά νοσήματα και να ενημερωθούν για τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Η καλή ψυχική υγεία μαζί με τη σωματική υγεία (και σε άμεση συνάρτηση η μία με την άλλη) αποτελεί την προυπόθεση για την ευημερία μας. Είναι προτεραιότητά μας, όπως και με την σωματική υγεία, να φροντίζουμε και για την ψυχική μας υγεία, τόσο μέσω της πρόληψης όσο και μέσω της θεραπείας αν χρειαστεί. Το στιγμα που υπάρχει αναφορικά με τις ψυχικές ασθένειες αποτελεί μία από τις μάστιγες της εποχής μας. Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ψυχολογικής/ ψυχικής φύσεως μπορούμε και οφείλουμε να προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Όταν είμαστε καλά ψυχικά και σωματικά, μπορούμε να πετύχουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας, να έχουμε μια υγιή ζωή και υγιείς σχέσεις και να είμαστε ευτυχισμένοι.

28 Αυγούστου 2019

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ

Νέα ξεκινήματα με ιδέες εμπνευσμένες από την ψυχολόγο Αγγελική Καρκάνη η οποία έχει κάνει μια ενδιαφέρουσα γενική έρευνα που μας αφορά όλους.


ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΓΑΜΟΥ ΠΑΠΠΑΣ - ΠΡΩΙΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ - ΟΡΚΟΙ ΑΓΑΠΗ

O κύριος Πάππας βρίσκεται στην εκπομπή του ALPHA «ΠΡΩΙΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ», μιλάει για τους όρκους αγάπης στον εκλεκτό δημοσιογράφο και παρουσιαστή Γιώργο Οικονομέα. Στην παρέα τους βρίσκονται επίσης ο Κύριος Γιώργος Γεωργίου, ο Γιώργος Γιαννόπουλος και άλλοι επώνυμοι όπου συζητούν για τον θεσμό του συνοικεσίου.


ΠΩΣ ΜΑΣ ΟΦΕΛΟΥΝ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ

Η Ψυχολόγος, Καρκάνη Αγγελική μας εισάγει σε μία νέα οπτική των πραγμάτων εξηγώντας μας πόσο ωφέλιμα είναι τα ταξίδια για την προσωπική ευεξία και καλή ψυχολογία. Ταυτόχρονα όμως, το καλό που κάνουν επεκτείνεται και στις σχέσεις μας που μπορούν να την ανανεώσουν


Our Shirley Valentine Summer - Matchmaking Pappas

Αγγλίδες celebrities ψάχνουν σύντροφο στα γραφεία «Πάππας»

Our Shirley Valentine Summer -  Mathcmaker Pappas

Our Shirley Valentine Summer - Speed Dating - Matchmaking agency PAPPAS 

Our Shirley Valentine Summer - Tea Party - Matchmaking agency PAPPAS