12 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΝΕΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΕΛΕΙΟΣ : ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;;;



Μπορεί οι «γυναικείες» ξένες και ελληνικές τηλεοπτικές σειρές να μας εμπνέουν ως πρότυπα ψηλούς, μυστηριώδεις και λίγο απόμακρους άνδρες, αλλά νέες έγκυρες και επιστημονικές έρευνες που διεξάγονται στην Ευρώπη, σε γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας, έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα.

  ΥΨΟΣ: Οι γυναίκες αποκαλύπτουν πως προτιμούν άνδρες ΟΧΙ πολύ ψηλούς. 52% των γυναικών τείνουν να έλκονται από άνδρες γύρω στο 1.77, λίγο ψηλότερους από το μέσο όρο ύψους των γυναικών. Ανατρέπεται έτσι το πρότυπο του πολύ ψηλού άνδρα, αφού μόνο το 1/6 των ερωτηθεισών γυναικών ήθελε άνδρα άνω του 1.88.

ΗΛΙΚΙΑ: Οι έρευνες έδειξαν πως οι γυναίκες έχουν μία αξιοσημείωτη προτίμηση σε άνδρες κατά μία δεκαετία μεγαλύτερούς τους. Λιγοστές έκλιναν προς συνομήλικους και ακόμα λιγότερες προς μικρότερους. Τα ηλικιακά γκρουπς άνω των 55 ετών ήταν αυτά που άρχιζαν να «κλείνουν την ψαλίδα» και επιλέγουν πιο κοντινές τους ηλικίες.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 8/10 γυναίκες θέλουν ΜΕΛΑΧΡΙΝΟ άνδρα. Άρα ο Γούντι Άλεν δικαιώνεται ακόμα κατά το ήμισυ: «θα γνωρίσεις έναν…κανονικό, μελαχρινό άνδρα».

Όσο για τον εσωτερικό του κόσμο; Ο ιδανικός άνδρας οφείλει να μαγειρεύει καλά (εδώ εξηγείται μάλλον και η θραύση που κάνουν οι σεφ-τηλεοπτικοί και μη- στο γυναικείο πληθυσμό), να εργάζεται, αλλά να διαθέτει και ευρηματικότητα, να του αρέσει να περνά χρόνο στο σπίτι, οπότε καταρρίπτεται και το πρότυπο του πολυάσχολου επιχειρηματία, που είχε πέραση τη δεκαετία του ’90 και τελευταίο, αλλά καθόλου δευτερεύον, να έχει χιούμορ (κλασική αξία)- μόνο το 28% επιθυμεί άνδρα πολύ ρομαντικό.

  Όπως βλέπουμε ο ιδανικός άνδρας, είναι μάλλον ο άνδρας της διπλανής πόρτας και οι γυναίκες στην πραγματικότητα επιθυμούν κάποιον πολύ φυσιολογικό για να δεσμευτούν.
  Ο πανύψηλος, ξανθός, υπερβολικά πολυάσχολος, με τα εισιτήρια για το Παρίσι, μπορεί να περιμένει… εισιτήριο για την ευτυχία τώρα είναι το «παν μέτρον άριστον», η συντροφικότητα και το χιούμορ!




Δεν υπάρχουν σχόλια: