8 Μαρτίου 2016

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Στην κοινωνία του 2016 η γυναίκα καλείται να αναλάβει έναν ρόλο πολύμορφο και πολυπρισματικό. Η γυναικά σήμερα είναι σύζυγος, σύντροφος, μητέρα, νοικοκυρά και ταυτόχρονα πρέπει να φροντίζει και την εξωτερική της εμφάνιση. Φαίνεται δύσκολος. Αυτός ο ρόλος όμως παίρνει ζωή και δεν είναι καθόλου δύσκολος όταν συνοδεύεται από έναν άντρα ο οποίος είναι συνειδητοποιημένος, αξιόλογος και μπορεί να στηρίξει την ζωή της. Ποιά όμως είναι η κατάλληλη ηλικία για μία γυναίκα να προχωρήσει στην ζωή της?
Παλιότερα οι γυναίκες έκαναν την αρχή περίπου στα 25-27 έτη. Αυτό όμως με το πέρασμα του χρόνου άλλαξε και σήμερα οι κοινωνιολόγοι θεωρούν ότι η κατάλληλη ηλικία για γάμο και οικογένεια για μια γυναίκα είναι περίπου τα 30 έτη. Ο λόγος είναι ότι μια γυναίκα σε αυτήν την ηλικία είναι εγκεφαλικά ώριμη, επαγγελματικά κατασταλαγμένη, έχει άποψη και είναι σίγουρη για τον εαυτό της. Επίσης έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των σπουδών της αφού τα τελευταία χρόνια πια επικρατεί η μόδα της πολυμάθειας, ακόμα είναι σε μια ηλικία που το μητρικό ένστικτο ξυπνάει και θέλει να γονιμοποιήσει και να δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια ενώ ταυτόχρονα διατηρεί νεανική φρεσκάδα.
Το θέμα της οικογένειας που είναι το πιο σημαντικό, καλό είναι να αρχίζουμε να προετοιμάζουμε τον εαυτό μας από εκείνη περίπου την ηλικία καθώς όταν κάνεις παιδιά σε νεαρή ηλικία έχεις το κουράγιο και τις δυνάμεις να τα κυνηγάς. Επίσης πρέπει να σκεφτούμε την ηλικιακή απόσταση μεταξύ γονέα και παιδιού. Εδώ εννοούμε ότι κάνοντας παιδιά σε νεαρή ηλικία είμαστε πιο κοντά στην γενιά τους (οι κοινωνικοί επιστήμονες λένε ότι κάθε γενιά αλλάζει κάθε 8 χρόνια) άρα μειώνοντας αυτήν την απόσταση μπορούμε να κατανοήσουμε τον δικό τους κόσμο, την τάση που έχει η δική τους εποχή, αφού ζούμε σε μια κοινωνία που συνεχώς μεταβάλλεται, η τεχνολογία εξελίσσεται και ο τρόπος ζωής προχωράει.

  Σκούρτα Νίκη,    
Κοινωνιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: