6 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ



*Όπως έχει πει και κάποιος λάτρης της εποχής, «ο χειμώνας είναι έργο χαρακτικής, η άνοιξη ακουαρέλας, το καλοκαίρι είναι μια ελαιογραφία, ενώ το φθινόπωρο είναι ένα μωσαϊκό όλων των παραπάνω». 
*Τα χρυσοκίτρινα φύλλα πεσμένα στο έδαφος που μυρίζει βροχή, ακόμη και ο ήχος τους όταν τα πατάμε είναι από τα πιο όμορφα, απλά αλλά γοητευτικά (οπτικοακουστικά) θεάματα που μας προσφέρει η φύση. 
*Ξεφορτωνόμαστε τον καύσωνα του καλοκαιριού, δεν υποφέρουμε από τις αλλεργίες της άνοιξης και δεν τουρτουρίζουμε από το κρύο του χειμώνα. 
*Είναι η ιδανική περίοδος για να εξερευνήσουμε την ορεινή Ελλάδα, που μοιάζει να «φτιάχτηκε» για αυτή την εποχή: Ένα σαββατοκύριακο στο χρυσαφένιο δάσος της Τσαγκαράδας στο Πήλιο ή μια βόλτα στην άγρια ομορφιά των Πρεσπών θα σας κάνει να ξεχάσετε τις πρόσφατες μίνι αποδράσεις σας στα ελληνικά νησιά. 
*Ακόμη και για εσάς, τους λάτρεις της θάλασσας όμως, το ελληνικό κλίμα είναι γενναιόδωρο: Εδώ το φθινόπωρο δεν απέχει και τόσο πολύ από τα καιρικά δεδομένα του καλοκαιριού. Πολλοί μάλιστα, θεωρούν το Φθινόπωρο την καλύτερη εποχή για τους φανς του ψαροτούφεκου και των καταδύσεων. 
*Τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες βάζουν επιτέλους στην άκρη την επιγραφή «high season», ρίχνουν τις τιμές τους και επιτέλους διαθέτουν ελεύθερα δωμάτια, χωρίς να χρειάζεται να ψάξεις σε όλο το διαδίκτυο και να πάρεις δεκάδες τηλέφωνα μέχρι να βρεις διαθεσιμότητα.

*Κατεβάζουμε τα πιο ζεστά μας ρούχα από τις ντουλάπες και αισθανόμαστε ήδη την ανανέωση. 
*Σταματάμε τις εξαντλητικές δίαιτες στις οποίες επιδιδόμαστε μόνο και μόνο για μια θέση στον ήλιο της παραλίας και αισθανόμαστε άνετα μέσα στα ρούχα που καλύπτουν… περισσότερο σώμα. 
*Ευκαιρία για ανανέωση και στο σπίτι μας: Δεν χρειάζονται χρήματα για διακοσμητικό «make over» στον χώρο μας.
*Αυτή την περίοδο κάνουμε… αποτοξίνωση. Το δέρμα μας επιτέλους αναπνέει μετά από ατελείωτα sessions ηλιοθεραπείας και συσσώρευσης UVA, τα καθημερινά φαγοπότια των διακοπών αραιώνονται και ηρεμούμε μετά από μια έντονη περίοδο. 
*Στις γεύσεις της εποχής επιστρέφουν τα ζουμερά πορτοκάλια, τα «τυχερά» ρόδια αλλά και τα αγαπημένα μας κάστανα
*Τα πάρκα έχουν την τιμητική τους. Ελαφρύ αεράκι, σκηνικό από φθινοπωρινά φύλλα, ποδηλάτες όσο ακόμη το επιτρέπει ο καιρός, όλα τα συστατικά για την ιδανική βόλτα είναι παρόντα.
*Δεν είναι τυχαίο που αυτή την περίοδο «φορτσάρουμε» και στον επαγγελματικό τομέα. Η ράθυμη διάθεση του Αυγούστου τελειώνει, όλοι επιστρέφουν δυναμικά και φτάνουν στο peak της παραγωγικότητας, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες περιόδους της χρονιάς, μετά τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα για παράδειγμα που δεν έχουμε καμία όρεξη
*Το Φθινόπωρο σηματοδοτεί μια νέα αρχή για όλους. Από τους φοιτητές που ξεκινούν τώρα την πιο ανέμελη περίοδο της ζωής τους, τους μαθητές που ξαναγεμίζουν τα σχολεία μέχρι και τον καθένα από εμάς που βλέπει τον Σεπτέμβριο ως την πραγματική Πρωτοχρονιά, τα νέα σχέδια και οι αποφάσεις μας δίνουν δύναμη να ξεκινήσουμε την σεζόν.  
να δουλέψουμε. .
*Διανύουμε την πιο ρομαντική εποχή του έτους. Αναμεμιγμένες με γλυκιά μελαγχολία, οι νότες ρομαντισμού βρίσκονται από τα απαλά, γήινα χρώματα της φύσης, μέχρι τον ήχο της βροχής και τη διάθεση «χουχουλιάσματος» που εντείνεται επικίνδυνα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: