6 Ιουνίου 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ: ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ




Ρομαντικά καταφύγια και όχι μόνο είναι τα ελληνικά νησιά. Μεγάλοι έρωτες γεννήθηκαν και κράτησαν εκεί. Η ατμόσφαιρα, ο καυτός ήλιος, ο ήχος του κύματος που σκάει στην αμμουδιά, τα νυχτερινά στέκια που προσφέρουν φρουτώδη κοκτέιλ είναι λίγα από τα όποια αιχμαλωτίζουν Έλληνες και ξένους που κάνουν τις διακοπές τους αλλά ταυτόχρονο ανεβάζουν και το ερωτικό θερμόμετρο.

Πρώτος σταθμός Σαντορίνη. 
Η θέα από την καλντέρα έχει χαρακτηριστεί το πιο όμορφο σημείο της Ευρώπης.
Το ωραιότερο και το πιο φημισμένο ηλιοβασίλεμα παγκοσμίως, πισίνες στο χείλος του γκρεμού, η θέα του ηφαιστείου και το παραδοσιακό μεθυστικό κρασί vinsanto της Σαντορίνης, είναι ικανά να σας πλανέψουν και να σας φέρουν κοντά με το έτερον ήμισυ που είτε είστε διακοπές μαζί εκεί ή σας ψάχνει ανάμεσα στα γραφικά στενά της Χώρας. 
Δεύτερος σταθμός Μήλος.
Το νησί όπου ανακαλύφθηκε η Αφροδίτη της Μήλου. Το Σαρακήνικο και το Κλέφτικο με τους λευκούς βράχους, τα καταγάλανα νερά και τις σπηλιές που αφηγούνται ιστορίες για πειρατές. Η γεωλογική σύσταση της Μήλου, είναι ηφαιστειακή και διαφέρει από εκείνη των υπόλοιπων Kυκλαδονησιών. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το πιο όμορφο, το πιο ρομαντικό σκηνικό ώστε ο έρωτας να κάνει πρεμιέρα στην καρδιά σας με βασικό πρωταγωνιστή εσάς. 

Φολέγανδρος τρίτος και τελευταίος σταθμός
Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των σπιτιών, τα γραφικά στενά, παραλίες και  ερημικές και πολυσύχναστες. Τοπικές γεύσεις με εξαίρετο χαρακτήρα, την κάνουν πλέον να είναι στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης. Η φήμη όμως έχει αποκτηθεί και από τις όμορφες ιστορίες αγάπης που γράφονται στο βιβλίο της. Ένα βιβλίο με πολλές ακόμα κενές σελίδες που αναμένει να συμπεριλάβει και την δική σας ιστορία μέσα του.

Νίκη Σκούρτα,
Κοινωνιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: