23 Οκτωβρίου 2015

ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ?



Όλοι μας πολλές φορές πιάνουμε τον εαυτό μας να φαντάζεται τον ιδανικό σύντροφο. Σκεφτόμαστε την ιδανική συμπεριφορά, τις όμορφες πινελιές της εξωτερικής του εμφάνισης και κάποια στοιχεία στον χαρακτήρα του που επιθυμούμε να έχει.  Δεν είναι λάθος, τα όνειρα είναι για τους ανθρώπους…
Αυτό όμως μας συμβαίνει γιατί είμαστε απογοητευμένοι από μια σχέση που έληξε, είτε γιατί υπήρχαν διαφωνίες είτε γιατί ο έρωτας ήταν μονόπλευρος.. δυστυχώς ή ευτυχώς (ευτυχώς για μένα) όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Και συνήθως ο λόγος είναι ένας:   Όταν δεν ζεις κάτι, δεν το ζεις για να ζήσεις κάτι άλλο.
 Το απόσταγμα μιας σχέσης που είχαμε μας κάνει δυνατότερους και πιο επιλεκτικούς. Πρέπει να τολμάμε να ζήσουμε μια σχέση ξανά, να τολμάμε να ερωτευόμαστε ξανά ακόμα κ αν έχουμε πληγωθεί. Είμαστε άνθρωποι, έχουμε συναισθήματα και όλα μέσα στην ζωή είναι.  Ο έρωτας άλλωστε και η αγάπη είναι τα ωραιότερα συναισθήματα που μπορούμε να νιώσουμε. Γιατί λοιπόν να τα αρνηθούμε?
Σίγουρα υπάρχουν πάντα δυσκολίες σε μία σχέση αλλά όταν είμαστε πρόθυμοι μπορούμε να τις ξεπεράσουμε. Εδώ θα σας αναφέρω κάτι που  είχε πει ο Χόρχε Μπουκαί :

«Έρωτας είναι να αγαπάς τις ομοιότητες και αγάπη είναι να ερωτεύεσαι τις διαφορές.» 


Αρχικά ερωτευόμαστε γιατί μας ελκύει η εξωτερική εμφάνιση, ταιριάζουμε στα ενδιαφέροντα, στις συνήθειες, και τα μάτια του προσώπου που αντικρίζουμε είναι μοναδικά για εμάς στον κόσμο. Όμως πολλές φόρες συμβαίνει στον μακρύ δρόμο του έρωτα να συναντήσεις δυσκολίες, και τις δυσκολίες ή τις διαφορές τις ξεπερνάς μέσω της αγάπης. Αξίζει να κοπιάσεις γι αυτήν γιατί μετά θα νιώθεις πιο αναπτυγμένος, πιο συνειδητοποιημένος και  θα αισθάνεσαι πιο ολοκληρωμένος. Έτσι λοιπόν ξεπερνώντας τις διαφορές με τον σύντροφο σου καταλαβαίνεις ότι είναι τέλειος για σένα. Έχετε χτίσει μαζί κάτι τόσο όμορφο και υγιές το οποίο ταυτόχρονα διατηρείται ανεπηρέαστο από εξωτερικούς παράγοντες. Η αγάπη δείχνει εμπιστοσύνη και πιστή σε ένα πρόσωπο. Είναι ωραίο να λες κάτι όμορφο σε κάποιον και ταυτόχρονα είναι όμορφο για αυτόν που το ακούει. Εξάλλου η ζωή είναι πολύ μικρή για να κρατάμε λέξεις κλειδωμένες στην καρδιά μας όπως είναι το Σ’αγαπώ. Αγαπάμε γιατί από την φύση μας έχουμε ανάγκη να το αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε… και τελικά είσαι μοναδική για εκείνον και εκείνος είναι μοναδικός για σένα. Μια όμορφη σχέση δεν χρειάζεται μεγάλα λόγια , μεγάλες υποσχέσεις, όρους ή προϋποθέσεις, χρειάζεται αλληλοκατανόηση και εμπιστοσύνη. Αν είναι αυτός που σε κάνει να γελάς, σε καταλαβαίνει και απλώνει το χέρι  του σε σένα χωρίς να τρέμει για να στηριχτείς κράτησε τον κοντά σου και δώσε του τα ίδια.  Και ναι.. τέλειος άνθρωπος ίσως να μην υπάρχει.. αλλά υπάρχουν άνθρωποι που είναι τέλειοι για εμάς.


Σκούρτα Νίκη
Κοινωνιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: