14 Οκτωβρίου 2015

Γραφεία συνοικεσίων και Speed Dating στην Αθήνα σήμερα




Ρεπορτάζ • Έλενα Κρητικού Φωτογραφίες • Βασίλης Νικολόπουλος

Οι επιλογές για να ερωτευτεί κανείς στο κέντρο της πόλης σήμερα, θεωρούνται απεριόριστες. Με πόση ευκολία όμως, μπαίνουμε δυναμικά στο στόχαστρο του φτερωτού αγγέλου όταν το θελήσουμε; Μια προσεκτική έρευνα στους αθηναϊκούς δρόμους μάς αποκάλυψε πως η σύγχρονη ανάγκη για αγάπη εξακολουθεί να είναι όπως ήταν στο παρελθόν: μια «δύσκολη διπλωματική αποστολή». Μόνο που αντί για τις «προξενήτρες», τον ρόλο έχουν αναλάβει πλέον τα σύγχρονα γραφεία συνοικεσίων, αλλά και πιο μοντέρνοι όροι όπως το Speed Dating.
Γραφείο συνοικεσίων – Πάππας
Ο «Πάππας» μετρά 17.600 γάμους με… παπά και με κουμπάρο
Sinoikesia & Speed Dating (2)
Στον τρίτο όροφο του κτιρίου, στον αριθμό 38 της Ομήρου στο Κολωνάκι, βρίσκει κανείς το γραφείο που εγγυάται «εκλεκτές γνωριμίες γάμου». Ο κ. Γιώργος Πάππας συνεχίζει το «λειτούργημα», όπως αναφέρει, που ξεκίνησε ο παππούς του το 1939. «Εστιάζουμε πάντα στην έλξη και τη χημεία των ανθρώπων. Διαφορετικά, τα ζευγάρια έχουν ημερομηνία λήξης». Ποια άλλη μυστική συνταγή άραγε, έχει «δέσει» εδώ και τόσες δεκαετίες και με αποκορύφωμα το καλοκαίρι που μας πέρασε, 17.600 ζεύγη; Οι λέξεις που έρχονται πρώτες στο μυαλό του ιδιοκτήτη είναι «η ασφάλεια, η εχεμύθεια και το σωστό ταίριασμα των ανθρώπων με βάση τα προσόντα και τις προτιμήσεις τους».
Οι ηλικίες που απευθύνονται στο γραφείο, ξεκινούν συνήθως από τα 27 μέχρι τα… 83 έτη. Το 50% του πελατολογίου ωστόσο, είναι νέοι, ηλικίας 27- 45 χρονών, που ενδιαφέρονται για γάμο. Ο κόσμος που επισκέπτεται το γραφείο είναι «εκλεκτός, με αξίες και μορφωμένος. Απλώς, δεν διαθέτει χρόνο για να βγει έξω και ψάχνει ασφάλεια, κάτι που δεν υπόσχεται πάντα μια τυχαία γνωριμία». Τελικά, τι αναζητά ο κόσμος όταν πρωτομπαίνει στη λογική ενός συνοικεσίου; «Ουσιαστική επικοινωνία και αγάπη», απαντά ο κ. Πάππας. Η ετήσια συνδρομή στο κυνήγι του έρωτα ανέρχεται στα 500 ευρώ, ενώ η απεριόριστη στα 700.
Sinoikesia & Speed Dating (4)
 


http://didee.gr/2015/10/13/grafia-sinikesion-ke-speed-dating-stin-athina-simera/?fb_action_ids=10207629135707257&fb_action_types=og.likes

Δεν υπάρχουν σχόλια: