8 Ιανουαρίου 2016

ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΩΣ Ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΟΣ ΛΙΘΟΣ ΜΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ


Μια ενδιαφέρουσα γνωριμία αποκτά νόημα όταν καταλαβαίνουμε ότι έχουμε κοινά με τον άνθρωπο που μπήκε στην ζωή μας. Το ταίριασμα των κοινών ενδιαφερόντων και χαρακτηριστικών των ανθρώπων αποτελούν ζωτικής σημασίας προϋποθέσειςγια να διατηρηθεί μία σχέση ζωντανή και να έχει διάρκεια στον χρόνο.  Τα κοινά ενδιαφέροντα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας σχέσης. Πολλές φορές μάλιστα βοηθούν στην προσέγγιση . Είναιέναςέξυπνοςκαι ωραίος τρόποςγια να αρχίσεις το φλερτ. Όλοι άνθρωποι έχουμε τα δικά μας χόμπι, πνευματικά ενδιαφέροντα και τις δικές μας συνήθειες τις οποίες έχουμε εντάξει στην καθημερινότητα μας διότι δίνουν νόημα στην ζωή μας και μας κάνουν να περνάμε τον δικό μας προσωπικό ελεύθερο χρόνο ευχάριστα.  Είναι κομμάτι του εαυτού μας και της γενικότερης κουλτούρας μας.  Το κάθε χόμπι ταυτόχρονα ερμηνεύει και τον χαρακτήρα του ανθρώπου. Για παράδειγμα το ψάρεμα είναι ένα ήσυχο, καθιστικό χόμπι το οποίο αντανακλά έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων που του αρέσει η αρμονία. Από την άλλη το κυνήγι για παράδειγμα, εκφράζει έναν άνθρωπο δραστήριο και ριψοκίνδυνο. Κάποιος άλλος που του αρέσει το σκάκι είναι άνθρωπος που βάζει τον εαυτό του στα δύσκολα και δεν αφήνει το μυαλό του να εφησυχάσει.
Όταν το ταίρι μας αγαπά να κάνει τα ίδια πράγματα με εμάς, όταν έχουμε κοινές συνήθειες και ενδιαφέροντα,  είναι εύνοια των ουρανών. Πρώτα απ’ όλα το να μοιράζεσαι κάτι γίνεται ταυτόχρονα πιο ενδιαφέρον. Πραγματοποιείται αλληλεπίδραση και επικοινωνία.
Επίσης αποφεύγουμε την ρουτίνα, η οποία είναι καταστροφική. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν μοιράζεσαι μια εμπειρία με έναν άνθρωπο έχεις την δυνατότητα να την ζεις καλύτερα. Διατηρείται μια σχέση ζωντανή, νιώθεις ευχάριστα, γελάς, μαθαίνεις και αγαπάς όλο και περισσότερο τον άνθρωπο σου. Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι είναι ότι μεγαλώνει το δέσιμο μεταξύ του ζευγαριού καθώς απολαμβάνουν μαζί μια δραστηριότητα.


Αν υπάρχει έστω μία δραστηριότητα που σας αρέσει να κάνετε μαζί θα σας φέρει πιο κοντά και θα προσφέρει έναν τρόπο να επανασυνδεθείτε σε δύσκολους καιρούς.  Άλλωστε νιώθω καλά με τον άνθρωπό μου σημαίνει ότι επικοινωνούμε , διότι έχουμε αρκετά κοινά σημεία σκέψης και πράξης και βλέπουμε με τον ίδιο ή παραπλήσιο τρόπο (και όχι τον αντίθετο) κάποια πράγματα. 

Σκούρτα Νίκη,

Κοινωνιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: