3 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ



Συνέντευξη στην εφημερίδα Elite Press του Γιώργου Πάππα 
πρόεδρος γραφείων συνοικεσίων Ελλάδος

Ποια είναι η διαφορά των γραφείων με τα κοινωνικά δίκτυα;

  Η αναζήτηση συντρόφου αποτελούσε πάντα ένα μείζον θέμα στη ζωή του κάθε ατόμου. Φτάνοντας όμως πια στον 21ο αιώνα, παρατηρούμε τις ανθρώπινες σχέσεις να δοκιμάζονται με μεγαλύτερη δριμύτητα · η αποθέωση του ατόμου μπορεί να υπογράμμισε τη μοναδικότητα και την αυτονομία, αλλά προέβαλλε έναν άκρατο ατομικισμό. Ως αποτέλεσμα, οι παραδοσιακές δομές υπέστησαν σοβαρό πλήγμα : το οικογενειακό σύστημα και οι δεσμοί συγγένειας αποσαθρώθηκαν, το αλληλοβοηθητικό πλαίσιο της γειτονιάς υποβαθμίστηκε, το εργασιακό περιβάλλον ταυτίστηκε με έναν εξοντωτικό αγώνα για κυριαρχία και πολλές αξίες και ήθη αυθαίρετα ονομάστηκαν κατάλοιπα παρακμής. Η ανάγκη όμως για συντροφικότητα, συναισθηματική προσέγγιση και αγάπη δεν μπορούν να εκλείψουν, γι’ αυτό όλο και περισσότεροι καταφεύγουν στις υπηρεσίες των γραφείων συνοικεσίων για να βρουν το ιδανικό τους ταίρι.  Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, από το 2002 και μετά, τα μέλη των γραφείων συνοικεσίων έχουν αυξηθεί κατά 53%, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός, αν λάβουμε υπόψη ότι οι ηλικίες 18-25 απευθύνονται κατά κύριο λόγο  στις διαδικτυακές υπηρεσίες γνωριμιών. Οτιδήποτε μοντέρνο είναι πάντα πολύ ελκυστικό και η κυριαρχία του διαδικτύου σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό την εκχώρηση ποσοστού αναζήτησης συντρόφου στους ιστοτόπους. Ίσως επιπλέον, υπάρχει και η παλιά, στερεοτυπική αντίληψη για 


τα γραφεία, που τα ταυτίζει με περασμένες 

τα γραφεία, που τα ταυτίζει με περασμένες δεκαετίες και ξεπερασμένες τεχνικές. Στην πραγματικότητα, τα σύγχρονα γραφεία συνοικεσίων εξελίχθηκαν και προσαρμόστηκαν στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής μας, φιλοδοξώντας –και σε μεγάλο βαθμό επιτυγχάνοντας- να γίνουν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους ανθρώπους που αναζητούν σύντροφο.





Γιατί όμως να απευθυνθώ σε Γραφείο Συνοικεσίων και όχι στις Υπηρεσίες Διαδικτύου;

  • Μετά από κάθε ραντεβού, ένας καλός προξενητής δέχεται την επανατροφοδότηση/επαναπληροφόρηση και από τις δύο πλευρές σχετικά με τη συμβατότητα και την καταλληλότητα, αναπτύσσοντας καλή διαίσθηση για την προσωπικότητα και τις προτιμήσεις του κάθε μέλους. Έτσι, ο προξενητής είναι πολύπλευρα ενημερωμένος και έχει τη δυνατότητα να κάνει σαφώς πιο ουσιαστική δουλειά από όσο θα μπορούσε να επιτύχει κάποιος μόνος.
· 
              Σε ένα απόλυτα ελεύθερο και μη ελεγχόμενο περιβάλλον, όπως των ιστοτόπων γνωριμίας, φαίνεται πως μόνο το 10% των πιο ελκυστικών ατόμων δέχεται τις περισσότερες προσκλήσεις και ραντεβού ή γενικά διάδραση. Σε ένα γραφείο, οι προξενητές επιδεικνύουν εκτίμηση και σεβασμό για τη μοναδικότητα και την προσωπικότητα καθενός από τους ανθρώπους που επικοινωνούν με το γραφείο τους.
·        Οι καλοί προξενητές μπορεί να ταιριάξουν ανθρώπους , που κάποιοι θα έκριναν πως ποτέ δε θα μπορούσαν να γίνουν ζευγάρι που να αντέξει στο χρόνο. Έχουν τη δύναμη να βοηθήσουν το μέλος να μην στηριχθεί μόνο στον παράγοντα της εξωτερικής εμφάνισης (κάτι που εν πολλοίς και ασυνείδητα κάνουμε όλοι), αλλά να εμβαθύνει, ανακαλύπτοντας χαρακτηριστικά και πτυχές που θα προωθήσουν μια πιο εσωτερική επικοινωνία και σύνδεση. Αλλά, ακολουθώντας την ουσιώδη ηθική δεοντολογία, οι προξενητές δέχονται μέλη που γνωρίζουν ότι είναι δυνατόν πραγματικά να συνδράμουν στην αναζήτηση συντρόφων, χωρίς να βασίζουν την εγγραφή στο οικονομικό κέρδος.
·        Στο γραφείο συνοικεσίων, ο προξενητής κάνει τη «δουλειά» για εσένα, βασιζόμενος πάντα στα κριτήρια που έχεις θέσει, αποκλείοντας ανθρώπους που μπορεί να δείχνουν σωστοί, αλλά δεν έχουν καμία πιθανότητα να κάνουν σχέση μαζί σου. Ακόμα περισσότερο, ο προξενητής, μέσω της επανατροφοδότησης από τα μέλη, μπορεί να εντοπίσει αυτόν τον όχι και τόσο όμορφο άνθρωπο με την καλή προσωπικότητα που μπορεί να σου κλέψει την καρδιά. Οπότε, ο προξενητής σώζει τον χρόνο, τον κόπο και πιθανότατα μια επώδυνη απογοήτευσή σου.
·        Εγγραφόμενος σε έναν ιστότοπο γνωριμιών (online dating services) ή σε έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης (facebook, hi5), κανείς δε σου εγγυάται ότι το πρόσωπο που σου μιλά δε δίνει ψευδή στοιχεία, δεν αποκρύπτει σημαντικές πληροφορίες ή ακόμα δεν είναι πλαστό! Καμία τέτοια παραπληροφόρηση ή ΚΑΙ έκθεση της ζωής σου σε κίνδυνο δε μπορεί να συμβεί στον προστατευμένο χώρο του γραφείου και χάρη στους ελέγχους που συστηματικά εκπονεί.


Ποιοι λοιπόν απευθύνονται στα Γραφεία Συνοικεσίων;
  ΟΛΟΙ. Οι καθημερινοί άνθρωποι – ακόμα και τόσοι εμφανίσιμοι, ευκατάστατοι και επιτυχημένοι-  που οι προτεραιότητες, οι δυσκολίες ή κάποιες ατυχίες τους οδήγησαν να απευθυνθούν στα γραφεία συνοικεσίων με σκοπό να κάνουν σοβαρές γνωριμίες, να βρουν σύντροφο και να δημιουργήσουν οικογένεια. Ανάμεσα σε όλους, σίγουρα υπάρχει και το πρότυπο του Ιδανικού Συντρόφου για εσάς!




Δεν υπάρχουν σχόλια: