10 Ιουνίου 2014

ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΑΜΟ



 Έρευνες που έχουν γίνει στις Η.Π.Α., στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δείχνουν ότι οι δεύτεροι γάμοι όσων τον τολμούν καταλήγουν οι περισσότεροι επίσης σε διαζύγιο.
 Μ’ άλλα λόγια αν δεν διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος είμαστε καταδικασμένοι να τα επαναλάβουμε. Ίσως πολύ απλά και απλοϊκά να μην είμαστε και τόσο επιτυχείς στην επιλογή συντρόφων «ταιριαστών» για μας. Ο ψυχολόγος David Schnarch προτείνει να αναζητήσουμε ωριμότητα, ακεραιότητα και έναν καλό φίλο στο πρόσωπο του νέου συντρόφου.
Εμείς σας προτείνουμε έναν γρήγορο και απλό, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ, το τονίζουμε, τρόπο να αξιολογήσετε τον σύντροφο με τον οποίο σκέφτεστε να προχωρήσετε σε έναν δεύτερο γάμο, συγκρίνοντας τον παράλληλα με τον ή την πρώην σύζυγο. Τονίζουμε ότι οι ποιότητες που αξιολογούνται και δοκιμάζονται δεν αφορούν συνολικά στην προσωπικότητα των συντρόφων σας αλλά πώς εσείς βιώνετε και αξιολογείτε την συμπεριφορά τους απέναντί σας. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να είστε αντικειμενικοί και να μην παρασυρθείτε από τυχόν εμπάθειες που αφορούν στον πρώην σύζυγό σας.
Πάρτε ένα φύλλο χαρτί κι ένα στυλό και χωρίστε το στη μέση. Στη μία στήλη θα γράφετε τη βαθμολογία του συντρόφου με τον οποίο σκέφτεστε να κάνετε το δεύτερο γάμο και στη δεύτερη τη βαθμολογία του πρώην ή της πρώην συζύγου.
Η βαθμολογία θα είναι ένας αριθμός από μία κλίμακα από το 0 έως το 10, όπου το 0 σημαίνει ότι ο σύντροφος αντιπροσωπεύει την εκάστοτε πρόταση με το μικρότερο δυνατό τρόπο και το 10 με το μεγαλύτερο. Οι 12 προτάσεις που αξιολογούμε είναι οι εξής:
1.      Έχει σπουδαία αίσθηση του χιούμορ. 
Με κλίμακα από το 1 ως το 10    πώς βαθμολογείτε τον πρώην και τον νυν σύντροφό σας? Γράψτε τις δύο βαθμολογίες αντίκρυ και συνεχίζουμε.
  
2.      Αποφεύγει άσκοπα σχόλια σχετικά με την ηλικία σας. Με άλλα λόγια δεν σας «χτυπάει» την ηλικία σας   
       3.     Είναι φίλος ή φίλη σας αλλά όχι πλατωνικός.
    4.     Αντιλαμβάνεται ότι έχει ανασφάλειες και ανησυχίες στον τομέα του σεξ αλλά δεν καθοδηγείται από αυτές.
     5.   Δεν κακολογεί τους (ή τις) πρώην συντρόφους του αλλά ούτε και τους εξιδανιε εξιδανικεύει. 
     

    6.     Έχει αξιόλογα παιδιά (ή  και εγγόνια ακόμα) αλλά δε σας καθιστά υπεύθυνα γι’αυτά, μ’άλλα λόγια δε σας υπερφορτώνει με ευθύνες που δεν είναι κατά βάση δικές σας. Η ερώτηση αυτή μπορεί να παραληφθεί εφόσον ο πρώην σύζυγός σας πιθανότατα δε θα είχε παιδιά από προηγούμενο γάμο ή καθ’υπέρβαση να απαντηθεί υποθετικά. Σε περίπτωση που ούτε ο τωρινός σας σύντροφος έχει παιδιά από προηγούμενο γάμο παραλείπετε την ερώτηση και συνεχίζετε.

   
      7.      Απολαμβάνει το σώμα σας.
     8.      Απολαμβάνει το μυαλό σας.
    9.      Είναι όσο περιπετειώδης τύπος είστε κι εσείς       
    10.  Έχει παρόμοιες πνευματικές, διανοητικές και ηθικές αξίες με σας.    
    11.  Έχει παρόμοιες απόψεις με σας σε σχέση με τα οικονομικά και την διαχείριση των χρημάτων.       
12.  Προσέχει τον εαυτό του.
Υπάρχουν δύο τρόποι  να αξιοποιήσουμε τα αποτελέσματα αυτού του τεστ.
Ο πρώτος είναι να αθροίσουμε συνολικά τη βαθμολογία για τον πρώην και τον νυν σύντροφο και να δούμε αν υπερτερεί ο τωρινός δεύτερος μέλλων σύζυγος σε σχέση με τον πρώην σε τομείς που θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την συμβίωση και την επιτυχία του γάμου. Ο δεύτερος τρόπος είναι να δείτε σε πόσους από αυτούς τους τομείς υπερτερεί (αν υπερτερεί) ο τωρινός σύντροφος ανεξάρτητα με την εκάστοτε βαθμολογικά διαφορά. Σκοπός αυτού του τεστ είναι κυρίως να αντιληφθείτε αν έχετε την τάση να βελτιώσετε η όχι την επιλογή του νέου ή της νέας σας συζύγου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: