30 Ιουνίου 2014

ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ

 ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Διανύουμε την άνοιξη, την πιο ερωτική εποχή του χρόνου, ο καιρός έχει βελτιωθεί αισθητά όπως και η διάθεση των περισσότερων από μας και γενικά στον αέρα θα λέγαμε ότι πλανιέται μία αίσθηση γλυκιάς προσμονής. Το σημερινό μας θέμα είναι αρκετά πικάντικο αλλά και σε απόλυτη αρμονία με την εαρινή μας ερωτική διάθεση. « Ο ερωτισμός στη ζωή μας ». Εσείς πόσο ερωτικοί νοιώθετε? Πέρα από ένα σύνολο χαρακτηριστικών που σκιαγραφούν τον καθένα από μας, τι είδους φίλοι, συγγενείς, επαγγελματίες είμαστε, δεν παύουμε επίσης να είμαστε και ερωτικά πλάσματα, ικανά να νοιώσουν και να αποπνεύσουν ερωτισμό.

1. Αλήθεια,τι ρόλο παίζει ο ερωτισμός στη ζωή μας? Και σε τι ακριβώς αναφερόμαστε δηλαδή όταν μιλάμε  για τον ερωτισμό του καθένα από μας ?
Καταρχήν να διευκρινίσουμε ότι όταν μιλάμε για ερωτισμό δεν εννοούμε κατ’ανάγκην το πόσο σεξουαλικά ενεργοί
είμαστε με κάποιον σταθερό σύντροφο ή όχι, αλλά εννοούμε ένα σύνολο από συμπεριφορές κι επιθυμίες, την ανάγκη μας γενικότερα να εμπνέουμε στους άλλους την πρόθεση να μας αντιλαμβάνονται ως αντικείμενα ερωτικής επιθυμίας. Βλέπετε ο κάθε άνθρωπος επιλέγει να προβάλλει προς τα έξω ένα συγκεκριμένο κοινωνικό προφίλ, και είναι στην ιδιοσυγκρασία του καθενός μας το πόσο χώρο  αφήνουμε να καταλάβει και
 να γίνει αντιληπτό το ερωτικό κομμάτι του εαυτού μας. Ο ερωτισμός μας λοιπόν μας κάνει ταυτόχρονα πομπούς και δέκτες. Πομπούς γιατί επιθυμούμε να γίνουμε αρεστοί και ίσως και ποθητοί από το αντίθετο φύλλο αλλά και δέκτες όταν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε και να εκτιμήσουμε τον ερωτισμό των άλλων. Όσο για τον ρόλο που παίζει στη ζωή μας? Πολύ μεγάλο, γιατί συνδέεται άμεσα με τα επίπεδα αυτοπεποίθησης κι αυτοεκτίμησης που διαθέτουμε. Ένα άτομο δηλαδή που μέσα
  στα πλαίσια της εικόνας που έχει για τονεαυτό του επιθυμεί να προβάλλει τον ερωτισμό του, νοιώθει ικανοποίηση και πληρότητα όταν το επιτυγχάνει κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποδίδει και σε όλους τους τομείς της ζωής του. Γίνεται πιο δημιουργικό, πιο αποδοτικό κι αποκτά μεγαλύτερη όρεξη για ζωή κι επιτυχία.

2. Επομένως, δεν είναι απαραίτητο να βρισκόμαστε σε μία σχέση για να εξάρουμε το ερωτικό κομμάτι του εαυτού μας.
Κάθε άλλο μάλιστα, θα λέγαμε ότι τότε είναι πιο επιτακτική η ανάγκη να τονίσουμε τον ερωτισμό μας, όταν δηλαδή διανύουμε μια περίοδο όπου δεν έχουμε κάποιον σύντροφο. Όπως πολλοί δεσμευμένοι ή παντρεμένοι παραπονιούνται ότι έχει παραμεληθεί η ερωτική τους ζωή εξαιτίας των υποχρεώσεων ή του περιορισμένου χρόνου, έτσι και πολλοί αδέσμευτοι κάνουν το λάθος να δίνουν πολλή μεγάλη βαρύτητα στην επαγγελματική τους απόδοση και στην πλήρωση των υποχρεώσεών τους, με αποτέλεσμα να περνάει σε δεύτερη μοίρα η ερωτική τους πλευρά και μάλιστα να αναρωτιούνται γιατί δεν τους τυχαίνει τελευταία κάποια καλή περίπτωση. Μα φανταστείτε μία επιτυχημένη επιχειρηματία ή ένα ανερχόμενο στέλεχος εταιρείας που διαπρέπουν στο χώρο της εργασίας τους αλλά έχουν θάψει στο πίσω μέρος του μυαλού τους την ανάγκη να αρέσουν σαν γυναίκα και σαν άντρας. Αυτό μοιραία θα περάσει και στο γενικότερο στήσιμο του χαρακτήρα τους, στην εμφάνισή τους, σ’ αυτό που προβάλλουν προς τα έξω και μπορεί να δημιουργήσει ένα αδιόρατο τείχος που θα σημαίνει για τους έξω ότι δεν ενδιαφέρονται να λειτουργήσουν ως ερωτικά όντα.

3.Αλήθεια η εξωτερική εμφάνιση τι ρόλο παίζει στον ερωτισμό που αποπνέουμε?
Κοιτάξτε, όπως έλεγε και ο Όσκαρ Ουάιλντ η ομορφιά είναι το μόνο εμφανές προτέρημα ενός ανθρώπου. Σίγουρα ένας όμορφος άνθρωπος προκαλεί το ενδιαφέρον του αντίθετου φύλλου με την πρώτη ματιά. Όμως ο ερωτισμός μας δεν βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην ομορφιά. Η σαγήνη είναι αποτέλεσμα πολλών πραγμάτων. Πόσοι από μας δεν έχει τύχει να μαγνητιστούμε από έναν αντικειμενικά όχι και τόσο εμφανίσιμο άνθρωπο, ενώ κάποιος άλλος που συμβολίζει την απόλυτη ομορφιά να μας δίνει μία αίσθηση απουσίας του ερωτικού στοιχείου. Και δεν μιλάμε για την περίπτωση όπου είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αρκετά από την προσωπικότητα του άλλου για να τον εκτιμήσουμε σα χαρακτήρα ή όχι και να αναγνωρίσουμε τα κοινά μας σημεία, αλλά την πρώτη εντύπωση και την συνολική εικόνα που μας δίνει σαν ένα ερωτικό άτομο. Ο τρόπος που κινείται κανείς στο χώρο, ο τρόπος που μιλάει, που κοιτάζει, η γλώσσα του σώματος, η συνολικότερη αύρα του, αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τον ερωτισμό μας και βέβαια διαφέρουν και στον τρόπο που τα αντιλαμβάνεται ο καθένας από μας.

4.Υπάρχουν κάποιες μικρές συμβουλές που θα μπορούσατε να μας δώσετε για να τονίσουμε το ερωτικό κομμάτι του εαυτού μας?
Βεβαίως, καταρχήν επειδή η απομάκρυνση από τον ερωτικό μας εαυτό συντελείται από μας τους ίδιους με την έννοια ότι αρχίζουμε πλέον σιγά σιγά και όλο και περισσότερο να βλέπουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας αποκλειστικά ως επαγγελματία ή γονέα ή φίλο κ.τ.λ., είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι είμαστε κι ερωτικά πλάσματα, με έντονη την ανάγκη να σαγηνέψουμε  και να σαγηνευτούμε κι ανεξάρτητα από την ηλικία μας, τις υποχρεώσεις μας ή την εξωτερική ομορφιά μας. Όλοι έχουμε δικαίωμα στο φλερτ και τον έρωτα. Κι ας μην ξεχνάμε ότι ένα βλέμμα θαυμασμού τον άλλων ή ένα κοπλιμέντο είναι αρκετά για να τονώσουν την αυτοπεποίθησή μας και να  μας κάνουν να αισθανθούμε ερωτικά άτομα.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να μην παραμελούμε τον εαυτό μας και την εμφάνισή μας. Εμείς οι γυναίκες δε χρειάζεται να περιμένουμε να παρευρεθούμε σε κάποια εκδήλωση για να πάμε ένα κομμωτήριο. Το ίδιο και οι άντρες βέβαια, είναι ωραίο να φροντίζουμε τον εαυτό μας, γιατί όταν νοιώθουμε όμορφοι εξωτερικά νοιώθουμε και μέσα μας όμορφοι.
Κάτι άλλο που κάνουμε  πολλοί από μας είναι ότι διαλέγουμε να προβάλλουμε τον ερωτικό εαυτό μας συγκεκριμένες μέρες και ώρες της εβδομάδας, π.χ. σαν μέρος της σαββατοβραδινής μας εξόδου. Ξεκινάμε να πάμε στη δουλειά μας κι αποχωριζόμαστε εντελώς το προσωπικό μας στυλ θεωρώντας ότι στο χώρο της εργασίας μας πρέπει να είμαστε εντελώς ουδέτεροι. Δεν υπονοούμε φυσικά ότι η δουλειά μας είναι ένας χώρος που ενδείκνυται να είμαστε ερωτικοί και να φλερτάρουμε, αλλά μπορούμε να σπάσουμε την μονοτονία με μικρές πινελιές, π.χ. φορώντας αισθησιακά εσώρουχα κάτω από ένα αυστηρό ταγιέρ. Και μόνο ότι το γνωρίζετε εσείς μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση.
Αποενοχοποιηθείτε λοιπόν. Έχετε δικαίωμα να είστε και να φαίνεστε ερωτικοί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπονομεύεται η σοβαρότητά σας. Και μην ξεχνάτε: «Παν μέτρον άριστον»

Δεν υπάρχουν σχόλια: