15 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ



Υπάρχουν συνήθειες ή δραστηριότητες που αυξάνουν το δέσιμο ενός ζευγαριού και βοηθούν στην ανάταση και της ατομικής ψυχολογίας. Πιο κάτω υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι απαραίτητο να τα κάνετε μαζί γιατί η σχέση θέλει συνεχώς προσπάθεια και επένδυση. Εξάλλου το λέει και η παροιμία ότι τα ωραιότερα πράγματα στην ζωή είναι δωρεάν. Πράγματα τα οποία αναθρέφουν τον πυρήνα της ψυχής σου και βοηθούν εσένα τον ίδιο να γίνεις «καλύτερος».
Να κοιμάστε μαζί
Είναι η πιο όμορφη αίσθηση να κοιμάται ο σύντροφος σου δίπλα σου, ο ύπνος σε ξεχωριστά κρεβάτια σηματοδοτεί φυσική απόσταση που οδηγεί σταδιακά και σε συναισθηματική απόσταση.
Άρα ο ύπνος σε ένα διπλό και άνετο κρεβάτι βοηθάει το ζευγάρι να μοιράζονται συναισθήματα ασφάλειας και προστασίας, τα οποία, με τη σειρά τους, μειώνουν την παραγωγή της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης και συμβάλλουν στην αύξηση της ωκυτοκίνης  που είναι γνωστή ως ορμόνη της αγκαλιάς, της αγάπης και είναι επίσης η ορμόνη που μειώνει το άγχος.

Να τρώτε μαζί
Η ευκαιρία που μας δίνει το οικογενειακό τραπέζι να ειδωθούμε και να μιλήσουμε είναι μοναδική. Τρώγοντας στο τραπέζι με τον σύντροφο μας, κάνουμε διάλειμμα από τις αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας και ο ένας ακούει και βλέπει τον άλλον. Το να μοιράζεστε το ίδιο φαγητό, τον ίδιο χώρο, τον ίδιο χρόνο και αυτό μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στο να κατανοούμε την έννοια και την αξία του ρητού “Η ισχύς εν τη ενώσει”!

Να παρακολουθήσετε μια ταινία μαζί
Τι πιο όμορφο να καθίσετε αναπαυτικά αγκαλιά μαζί στον καναπέ (ειδικά τους χειμερινούς μήνες) μαζί με τσιπς και δυο ποτήρια κρασί (η ότι άλλο σας αρέσει) και να απολαύσετε μια ταινία μαζί. Ειδικά ερωτική κομεντί που είναι συναισθηματική και θα σας κάνει και να γελάσετε επίσης αποτελεί την τέλεια επιλογή. Όλη αυτή η κατάσταση σου δίνει πρόσβασή να δεις συναισθήματα σε σένα και τον σύντροφο σου που νοηματοδοτούν την ζωή.

Να περπατήσετε στην όμορφη γειτονιά σας
Ένας μικρός περίπατος πιασμένοι χέρι-χέρι, στην γειτονιά ή το πάρκο κοντά στο σπίτι σας, βοηθά στην ψυχική ατομική ανάταση και σε συντροφικό επίπεδο σας δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσετε ελεύθερα. Το περιβάλλον εκτός σπιτιού από μόνο του έχει ένα πέπλο ελευθερίας. Απολάυστε λοιπόν το καθαρό αεράκι, τα δέντρα, το παγκάκι, τις εικόνες μικρών παιδιών που παίζουν… και που ξέρετε ίσως αυτές οι εικόνες των μικρών παιδιών να ενισχύσουν την θέληση να δημιουργήσετε και εσείς μια οικογένεια. Με λίγα λόγια σε αυτές τις εικόνες μπορεί να αντικατοπτρίζεται το κοινό σας μέλλον.

«Κάνεις κάτι σπουδαίο για την ζωή σου, όταν κάνεις μικρά πράγματα με μεγάλη αγάπη. Αλλάζεις τον κόσμο, όταν αλλάζεις τον κόσμο ενός ατόμου. Δεν σου λείπει η καλύτερη ζωή όταν δεν χάνεις τις ευκαιρίες να αγαπάς όπως ο Χριστός.» - Ann Voskamp


Σκούρτα Νίκη,
Κοινωνιολογος

Δεν υπάρχουν σχόλια: